Til hovedinnhold
Norsk English

Slik reduserer du risikoen for IT-angrep

Kvinne i TV-studio
- Nødplanene er utrolig viktige, sa forskningssjef i SINTEF Digital, Maria Bartnes, til DN Studio torsdag. Foto: Skjermdump: DN Studio
Antallet digitale angrep rettet mot norske virksomheter har tredoblet seg siden 2019 og daglig blir nye selskaper rammet. Hvordan skal du redusere risikoen i din virksomhet? Her får du svaret!

- Det er ikke uten grunn til at vi har gått ut og bedt norske selskaper om å være årvåkne. Det er fordi vi har sett en tredobling av alvorlige hendelser mot norske selskaper og virksomheter siden 2019, sa leder for Nasjonalt cybersikkerhetssenter, Lene Bogen Kaland, i DN Studio.

Flere ganger om dagen, hver dag, blir norske virksomheter forsøkt hacket. Det siste året har selv store og flinke virksomheter ufrivillig sluppet profesjonelle leiesoldater inn gjennom den digitale frontlinjen. Så, hvordan kan du redusere risikoen i din virksomhet? Som leder eller styremedlem er jo ansvaret ditt.

Dette var tema i Tekna og SINTEF Digitals DN Studio-sending "Spørsmål om IT-sikkerhet du ikke turte stille i styrerommet" torsdag 2. juni. I studio var, foruten Kaland, visepresident i Tekna og head of data i HUB Ocean, Elisabet Haugsbø, forskningssjef i SINTEF Digital, Maria Bartnes, administrerende direktør i Nortura, Anne Marit Panengstuen, og daglig leder og grunnlegger i Zebra Consulting, Rohit Saggi. Moderator var kommunikasjonsrådgiver Aksel Faanes Persson i SINTEF Digital.

Sammen ga de svarene på hvordan din virksomhet skal redusere risikoen og ikke minst hvordan du skal forberede deg på et mulig angrep.

- Nødplanene er utrolig viktige. Og kanskje ett av de såkalt dumme spørsmålene man skal stille i styrerommet er: Hva er de fem viktigste systemene vi må ha oppe uansett hva som skjer? Og hva trenger vi for å holde dem oppe? Og så kan du la resten gå, sa forskningssjef Maria Bartnes i SINTEF Digital.

Gikk du glipp av DN-Studio-sendingen? Se den her.

En mann og tre kvinner i TV-studio
Daglig leder og grunnlegger i Zebra Consulting, Rohit Saggi, administrerende direktør i Nortura, Anne Marit Panengstuen, forskningssjef i SINTEF Digital, Maria Bartnes, og visepresident i Tekna og head of data i HUB Ocean, Elisabet Haugsbø, var blant paneldeltakerne som ga svarene på alle IT-sikkerhetsspørsmålene du ikke tør å stille i styrerommet. Foto: Skjermdump av DN Studio.

Kontaktperson