Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF-forsker utnevnt til Oslo-ambassadør

En mann som holder blomster og diplom, sammen med to kvinner
Trond Kvamsdal fra SINTEF og NTNU er utnevnt til Oslo-ambassadør, og ble denne uka hedret av Oslos ordfører Marianne Borgen (til høyre) og senior prosjektleder for kongresser i VisitOSLO, Jorun Kristiansen. Foto: VisitOSLO.
Seniorforsker i SINTEF, Trond Kvamsdal, ble denne uka utnevnt til Oslo-ambassadør av VisitOSLO, og ble hedret av ordføreren for sin innsats for å få den internasjonale kongressen ECCOMAS til Oslo 5.-9. juni i år.

Trond Kvamsdal ble utnevnt til "Oslo Conference Ambassador" av Oslo Conference Bureau, som er VisitOSLOs kongressavdeling, i en høytidelig seremoni på Grand Hotel i Oslo denne uka. Kvamsdal, som er seniorforsker i SINTEF og professor ved NTNU, fikk ambassadør-tittelen på grunn av sitt engasjement og arbeid med å vinne European Congress on Computational Methods in Applied Sciences and Engineering - ECCOMAS til Oslo 5. – 9. juni 2022. Kongressen er Europas største kongress for forskere og utviklere av beregningsmetoder som brukes til å løse tekniske og vitenskapelige problemer. 

- Norge har et sterkt fagmiljø og det er veldig positivt å få vist frem dette også med det internasjonale fagmiljøet på besøk her hjemme. Kongressen forventer ca. 1 800 deltagere fra hele verden som kommer til Oslo i fem dager, og den har økonomiske ringvirkninger på over 21 millioner kroner. Det har vært en stor glede å jobbe sammen med fagmiljøet om å vinne ECCOMAS til Oslo, sier Jorun Aasen Kristiansen, senior prosjektleder kongresser i VisitOSLO.  

Ble hedret av Oslo-ordfører

Bergenseren Kvamsdal, som er bosatt i Trondheim, var en av 33 som ble utnevnt til Oslo-ambassadør. Han ble hedret med diplom delt ut av Oslos ordfører Marianne Borgen under den høytidelige seremonien. 

– Jeg vil takke ambassadørene for innsatsen med å avholde konferanser i Oslo og få norsk forskning og fagkompetanse ut i verden. Med det nye ambassadør-initiativet styrkes dette ytterligere. Sammen gjør dere Oslo enda mer attraktiv som kunnskapsby og reisemål, sa ordføreren til ambassadørene. 

- Dette er en veldig hyggelig og fin anerkjennelse på at innsatsen vi legger ned i å arrangere kongressen blir verdsatt, sier en beæret Kvamsdal.  

- Betyr mye for det norske fagmiljøet

NTNU og SINTEF er hovedarrangørene av årets ECCOMAS-kongress, som tiltrekker seg verdensledende forskere. 

- Å holde en slik kongress i Oslo betyr mye for det norske fagmiljøets mulighet for å knytte kontakter med de internasjonalt ledende fagmiljøene. Over 100 forskere deltar fra Norge, noe som er mange ganger flere enn når kongressen arrangeres i andre land, sier Kvamsdal. 

Dette er første gangen VisitOSLO utnevner Oslo Conference-ambassadører, som er en anerkjennelse av arbeidet sentrale personer i lokale fagmiljøer og næringsliv har lagt ned for å få internasjonale konferanser til byen. Arrangementene som blir anerkjent gjennom det nyetablerte ambassadør-programmet er eventer som får norsk forskning og fagkompetanse ut i verden, og som også bidrar til økonomisk vekst og til å styrke Oslos omdømme nasjonalt og internasjonalt. 

Utforsk fagområdene

Kontaktperson