Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF er årets mest attraktive arbeidsgiver for unge

MEST ATTRAKTIV: Her får konsernsjef Alexandra Bech Gjørv utdelt det synlige beviset på at SINTEF er årets mest attraktive arbeidsgiver for unge. Prisen deles ut av Academic Work, her ved administrerende direktør, Mats Furulund. Bak fra venstre Guillaume Bour, Henrik Strand og Jon Kjetil Brandt.
Det viser årets Young Professional Attraction Index (YPAI) fra Academic Work. Kun en gang før har unge norske talenter pekt på en norsk arbeidsgiver som mest attraktiv.

SINTEF har vært på topp 10-lista de siste tre årene, men i år tar forskningsinstituttet ledelsen i kåringen av landets mest attraktive arbeidsgivere for unge talenter. YPAI fra Academic Work kartlegger unge i arbeidslivet og rangerer årets mest attraktive arbeidsgivere blant studenter, nyutdannede og de som er inntil fem år inn i karrieren.

– Trenden med mange norske selskaper i toppen av lista fortsetter i år og for første gang går SINTEF går av med seieren. Det er i tråd med det vi ser at unge er opptatt av nå, med det grønne skiftet, teknologiutvikling og trygghet og stabilitet, sier Mats Furulund, administrerende direktør i Academic Work. 

Han forteller at YPAI-indexen er bygget opp av tre faktorer; selskapets rykte, selskapets opplevde suksess og hvor vidt kandidatene ønsker å jobbe i selskapet.

Stolt konsernsjef 

SINTEFs konsernsjef, Alexandra Bech Gjørv, legger ikke skjul på at hun er svært glad for at forskningsinstituttet nå topper listen over de mest populære arbeidsplassene i Norge.

– Superkult! Jeg er selvfølgelig kjempestolt over det, og egentlig ikke så veldig overrasket. For jeg synes jo selv at SINTEF er verdens beste arbeidsplass. Det er jo et sted som bidrar til å løse de store samfunnsspørsmålene, sier konsernsjefen. 

Hun erkjenner at kampen om talentene tiltar. Derfor er hun ikke bare opptatt av at SINTEF skal være en bra arbeidsplass, men også å vise det. Hun vil gjerne vise frem, for eksempel gjennom sosiale medier, rekrutteringsarenaer og gjennom nettverk, at selv om vi jobber med flere alvorlige problemstillinger, har vi det også det gøy på jobben. Hun synes også det er viktig å invitere studenter inn for å vise hva vi driver med. 

– Vi har sommerforskere hvert år. I år var det ny rekord med 123 studenter på plass i sommermånedene. Også har vi SINTEF-stipendet for masterstudenter og vi er til stede på alle mulige rekrutteringsarenaer. I tillegg jobber vi ekstremt internasjonalt for å tiltrekke oss de beste talentene. Nå har vi medarbeidere fra 80 ulike land, forteller Alexandra. 

Unge vil utvikle seg og ha en jobb med mening 

Jon Kjetil Brandt er rådgiver for employer branding i SINTEF. Han er stolt over å se slike resultater av arbeidet som blir lagt ned innen rekruttering og employer branding. Hans erfaring er at gruppen av respondenter i undersøkelsen er reflekterte rundt hva de ønsker å bruke sin kunnskap på. 

– Jeg kommer nå bokstavelig talt rett fra Karrieredagene på NTNU. Der er det mange som uttrykker at de ønsker å utvikle seg, ha en jobb med mening og ha mulighet til å påvirke. Det ikke tvil om at faglig utvikling er veldig viktig for de unge. De spør mye om våre fagmiljø, utviklingsmuligheter og prosjekter og hvor i SINTEF de kan passe inn. Det hyggelige svaret på det er ofte at vårt store faglige spenn gjør at de passer inn flere steder og i flere fagmiljøer, forteller Jon Kjetil, som roser forskerne og den viktige jobben de gjør på slike arrangementer.  

– Den jobben er uvurderlig. De virkelig bidrar til å forklare vår egenart og hvordan det er å jobbe som forsker. Vi har så mange flotte ambassadører å være stolte av. De er viten og vilje i levende live. 

FAKTA 

Academic Work gjennomfører hvert år undersøkelsen Young Professional Attraction Index (YPAI) som kartlegger unge arbeidstakere og deres syn på arbeidslivet. Undersøkelsen er i 2022 besvart av ca 1000 personer i Norge, som enten er under utdanning, nyutdannet eller er inntil fem år inn i sin karriere. Undersøkelsen måler blant annet Norges mest attraktive selskaper og hvilke egenskaper som er viktigst i valg av arbeidsgiver. Undersøkelsen er også gjennomført i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland og Sveits. 

Norges mest attraktive arbeidsgivere for unge arbeidstakere

1. Sintef  
2. Vipps 
3. Google 
4. NRK 
5. DNV 
6. Equinor 
7. Norsk Hydro 
8. Kongsberg Gruppen 
9. Microsoft 
10. Sopra Steria 
11. Aker Solutions 
12. Finn.no 
13. Kpmg 
14. Accenture 
15. ABB 
16. Bouvet 
17. EY 
18. Statkraft 
19. Schibsted 
20 PWC 

Kontaktperson