Til hovedinnhold
Norsk English

Konferansen Digital fremtid 2022: - Vi må være en del av Europa nå!

Portrett av mann
Næringsminister Jan Christian Vestre kommer til konferansen Digital fremtid 2. november. Foto: Statsministerens kontor
- Verden står overfor enorme utfordringer og for å håndtere disse må vi akselerere den grønne og digitale omstillingen. Nå må de rette folkene snakke sammen, sier Morten Dalsmo i SINTEF. Derfor har han invitert næringsministeren og toppledere til digitaliseringskonferanse.

Formålet med konferansen Digital fremtid, som går av stabelen 2. november på The Hub i Oslo, er å inspirere til mer samarbeid innen digitalisering, og sammen sørge for at Norge kan bli en ledestjerne innen områder der vi har komparative fortrinn. 

- Det grønne skiftet skjer ikke uten digitalisering

- EU har et tindrende klart budskap og på deres agenda står det at det grønne skiftet ikke kommer til å skje uten digitalisering. Vi må kunne diskutere hva Norge som nasjon skal ha på sin agenda, og hvor i rekken forskningen kommer, sier konserndirektør og leder for SINTEF Digital, Morten Dalsmo.

- I regjeringens veikart for grønt industriløft stakes det ut en retning for en grønn industrioffensiv. Digitalisering er avgjørende for at vi skal lykkes med dette grønne industriløftet og det må løftes mye tydeligere frem, sier han.

Digitalisering er ikke noe som bare skjer. De rette menneskene må lytte til og snakke med hverandre. Derfor har Digital fremtid 2022 gleden av å by på lærerike panelsamtaler, spennende foredrag fra forskere og en sprudlende live podcast-innspilling. Konferansedeltakerne får møte navn som næringsminister Jan Christian Vestre, E24s samfunnsredaktør Torbjørn Røe Isaksen, Kimberly Mathisen fra HUB Ocean, professor Dag O. Hessen (UiO), konsernsjef i Kongsberg, Geir Håøy, og konsernsjef i Tomra, Tove Andersen, og grunnlegger John Markus Lervik i Cognite.

Mann
Morten Dalsmo inviterer til stor digitaliseringskonferanse 2. november. Foto: Magnus Biringvad

Digitalisering på programmet

-Verden skal omstille seg og det må også industrien vår om den skal bli grønn og digital på ekte. Vi vet at mange gjør de rette tingene, men det geopolitiske landskapet endrer seg fra dag til dag nå. SINTEFs rolle i samfunnet er som ekspert og kunnskapsleverandør, men vi er ikke bedre enn summen av alle våre hoder i Norge. Fremover vil samskaping mellom sentrale aktører innen forskning, industri og offentlig sektor bli viktigere og viktigere for at Norge skal lykkes med «tvillingtransisjonen», som EU kaller den grønne og digitale omstillingen, sier Dalsmo

Derfor bør flere utforske det som skjer i krysningspunktet mellom forskning, utdanning, industri og politikk. Hensikten med Digital fremtid er nettopp å bygge denne møteplassen for utveksling av spennende kunnskap og erfaringer innen digitalisering. Konferansen er åpen for alle, men har begrenset med plasser.

Her kan du melde deg på konferansen

Les mer om konferansen og følg utviklingen av programmet her. 

Utforsk fagområdene

Kontaktperson