Til hovedinnhold
Norsk English

Ekspertgruppe for datadeling overleverte rapport til regjeringen

En gruppe mennesker med en rapport
Fra venstre: konsernsjef i Tine, Gunnar Hovland , statsråd Sigbjørn Gjelsvik, leder av ekspertgruppa, Heri Ramampiaro, Elisabeth Tapper, konserndirektør for langsiktig innovasjon og digitalisering i Tine, Inger Berg Ørstavik, professor ved institutt for privatrett ved UiO, Christopher Lech, forskningsleder SINTEF Digital og Mikal Kvamsdal, sekretariatsleder i Abelia. Foto: KDD
Tirsdag denne uken overleverte  regjeringens ekspertgruppe for datadeling i næringslivet sin rykende ferske rapport til kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik.

– Bruk av ny teknologi og bedre utnytting av industridata i næringslivet er en viktig nøkkel for å lykkes i det grønne skiftet og å skape lønnsomme arbeidsplasser i hele landet, sa kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik da han fikk overlevert rapporten fra ekspertgruppen.

Rapporten, som inneholder gode råd om datadeling, kommer fra en ekspertgruppe ledet av professor ved NTNU, Heri Ramampiaro. 

 - Data er en ressurs vi har mye av i Norge, sier Ramampiaro. Gjelsvik fikk overrakt rapporten under et besøk hos TINE SA, sammen med konsernsjef Gunnar Hovland og leder av ekspertgruppa, Heri Ramampiaro.

Både John Clauss, som er forsker i SINTEF Community, og forskningsleder i SINTEF Digital, Till Christopher Lech, har vært svært delaktige i ekspertgruppens arbeid.

Les mer her.

Utforsk fagområdene

Kontaktperson