Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF gir humanitært bidrag til Ukraina

Berlin, Tyskland - 19. februar 2022: Demonstrasjonen foran Brandenburger Tor til støtte for Ukraina. Demonstranter mot Russlands krig i Donbas i Ukraina. Foto: Shutterstock/Kutsenko Volodymyr
SINTEFs styre har besluttet å bidra med økonomisk støtte til Flyktninghjelpens innsats for humanitær bistand til de mest sårbare i konflikten. SINTEF oppfordrer andre bedrifter og organisasjoner i Norge til å gjøre det samme.

–  Krigen i Ukraina har rystet store deler av verden og påvirker oss alle. Flere av våre ansatte er direkte berørt og vi gjør det vi kan for å ivareta dem. Den humanitære situasjonen som nå har oppstått tilsier at vi også bidrar med støtte til dem som er direkte rammet, sier konsernsjef i SINTEF, Alexandra Bech Gjørv. 

SINTEFs styre besluttet fredag å bidra med 250 000 kroner til Flyktninghjelpen. De vil i de kommende dagene og ukene gi pengestøtte, husly og vann til mennesker rammet av konflikten.  De kommer til å utplassere beredskapsteam til Polen og Moldova, to av Ukrainas naboland, for å gi øyeblikkelig humanitær hjelp til mennesker som krysser grensene.  

 

 

 

Kontaktperson