Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF og Øygarden kommune signerte samarbeidsavtale

SINTEF og Øygarden kommune signerte samarbeidsavtale.
SINTEF og Øygarden kommune signerte samarbeidsavtale.
Mandag signerte SINTEFs konsernsjef Alexandra Bech Gjørv og ordfører Tom Georg Indrevik i Øygarden kommune en samarbeidsavtale som skal gjøre vestlandskommunen bedre rustet for innovasjon.

Avtalen ble signert på et digitalt møte, der det også var et arbeidsseminar med nesten 40 deltakere fra kommunen, det lokale næringslivet og SINTEF.

De tre tidligere kommunene Øygarden, Fjell og Sund har i mange år hatt samarbeid med SINTEF. Og 25. mars i år vedtok kommunestyret i Øygarden en ny samarbeidsavtale, med en årlig økonomisk ramme på en million kroner.

- Dette er en historisk dag. Det er nå arbeidet starter. Vi skal bruke avtalen til felles beste, sa ordfører Tom Georg Indrevik i Øygarden kommune da han innledet møtet mandag.

- Frisk vestlandsdusj

Konstituert kommunedirektør Rune Landro viste til samarbeidet de tre kommunene har hatt med SINTEF via næringsutviklingsselskapet Gode Sirklar i sin innledning. Landro trakk også frem samarbeidet om fremtidens kunnskapsklynge, der det nå blir gjennomført en mulighetsstudie for å kombinere nytt rådhus og ny videregående skole.

- Det er viktig å søke kunnskapskompetanse utenfor oss selv fra akademia og næringslivet, for å nå målene, sa Landro.

Konsernsjef i SINTEF, Alexandra Bech Gjørv, så også tilbake på samarbeidet med de tre kommunene og gledet seg over å få en "frisk vestlandsdusj".

- Ingen er så god til å sette retning og ha energi som dere, sa hun og fortsatte:

- Jeg er imponert over evnen de tre kommunene har til å drive innovasjon i praksis.

Hun kunne love at SINTEF skal bidra med kunnskap slik at Øygarden kommune blir bedre rustet til å drive med innovasjon i tiden fremover.

- Lokale ideer må løftes opp

Seniorrådgiver Sigmund Kvernes i SINTEF, som har vært kontakten mot de tre kommunene i mange år, fortalte om erfaringene forskningsinstitusjonen har hatt med kommunene i vest og hva slags lærdom de vil ta med seg inn i det kommende samarbeidet.

- Det er svært viktig at vi utenfra tar utgangspunkt i lokale forhold. Tilliten må bygges så fort som mulig. Lokale ideer må løftes opp og fylles på med nettverkskunnskap, sa han.

I den siste delen av arrangementet ble deltakerne delt inn i tre parallelle sesjoner som handlet om karbonfangst og lagring, mobilitet og innovasjon og omstilling i kommunesektoren. Her delte forskere fra SINTEF sin kunnskap om temaene og fikk nyttige synspunkter og erfaringer fra kommune- og næringslivsaktører fra Øygarden.

Utforsk fagområdene