Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF Digital spin-out'en Nomono AS henter MNOK 55 i siste runde før markedsintroduksjon

Karoline Müller som holder frem den fysiske delen av produktet - Foto: Linus Nygren, Nomono AS
Nomono lukket fredag 25. juni en overtegnet emisjon på MNOK 55 for å finansiere utvikling og markedsintroduksjon av tjenester for å forenkle produksjon av podcast og muliggjøre enkel produksjon av Next Generation Audio, også omtalt som Spatial Audio som bl.a. Apple nylig lanserte støtte for.

"Dette er et signal om sterk tiltro fra investorene om at det vi gjør er viktig og revolusjonerende", sier Jonas Rinde, CEO. "Teamet vårt har laget noen fantastiske verktøy som allerede benyttes av beta-kundene våre og vi er godt fornøyde med å ha finansieringen på plass for fortsettelsen".

Nomono lager software og hardware som gjør det enkelt for podcast-ere, journalister og andre å skape oppslukende lydbilder på en enkel måte og gjør det enkelt å utnytte potensialet i nye format som Dolby Atmos og Franhofer's MPEG-H.

Nomono-teamet er nær doblet siste 12 mnd. og har nå ansatte i Trondheim, Oslo, Sverige og New York. I samme tidsperiode har antall nye podcast-er økt med ca. 280 % fra ca. 300 000 nye podcast-er i 2019 til nær 900 000 i 2020.

Den første podcasten som bruker beta-versjonen av Nomono-skytjenesten er SINTEF sin helt egen podkast "«Smart forklart»". Den ligger i skrivende stund som den mest populære teknologi-podkasten i Norge, ifølge Apple.

«Smart forklart» ledes og produseres av Aksel Faanes Persson, og han fikk veldig tidlig tilgang til Nomono.

"Jeg bruker Nomono-skyløsningen for å behandle alle lydopptakene mine til podcasten «Smart forklart». Jeg får tilbake et lydbilde som er rikere og mer fyldig, og det er som jeg har spilt inn opptaket med mye dyrere utstyr enn det jeg egentlig har. En nydelig effekt for øret!" sier Aksel i en chat på Teams.

Hør alle episodene av «Smart forklart» her.

Nomono sin ekspertise innen Spatial Audio har økt sin verdi med annonseringen av støtte for Spatial Audio fra bl.a. Apple og Netflix. Dette bereder grunnen for skapere av mer oppslukende innhold og videre finnes nå støtte for Spatial Audio i hodetelefoner, in-ear hodetelefoner, smarte høyttalere, lydplanker, mobiltelefoner og biler. Prosessen med å skape Spatial Audio-innhold er krevende hva gjelder kompetanse og utstyr og er utenfor rekkevidde av de aller fleste innholdsprodusenter.

Dette fikser Nomono og gir historiefortellerne full frihet til å utnytte kraften i Spatial Audio på en enkel måte.

Nomono AS oppsto på akustikklab-en i Trondheim, der også selskapene Nacre AS, Minuendo AS, Sensibel AS og Ocean Space Acoustics AS stammer fra. Forskningsunderlaget for Nomono AS startet i en PhD i 2008 av vår egen Audun Solvang og ble tatt opp igjen på SINTEF i 2017 og modnet videre ved hjelp av midler fra Norges Forskningsråd og SINTEF Venture V AS før selskapet ble etablert januar 2019.

Om Nomono

Nomono skal forenkle produksjon av podcast og redefinere lytteropplevelsen ved å gi alle muligheten til å utnytte mulighetene som ligger i de nye lydformatene. Uten å gå i kompromiss med lydkvalitet og enkelhet. Selskapet ble etablert i 2019 som en spin-out fra SINTEF og har hovedkontor i Trondheim med satellitter i Oslo, Sverige og New York.

Kontaktperson