Til hovedinnhold
Norsk English

De beste tipsene for hjemmekontoret

Få en bedre arbeidshverdag med sjefforsker Nils Brede Moes fem tips for hjemmekontoret.
Få en bedre arbeidshverdag med sjefforsker Nils Brede Moes fem tips for hjemmekontoret.
Sjefforsker Nils Brede Moe i SINTEF forsker på hvordan du jobber best hjemmefra. Her er hans tips til en bedre arbeidsdag på hjemmekontoret.

Sjefforsker Nils Brede Moe i SINTEF Digital har forsket på virtuelle team og hjemmekontor. Etter at koronapandemien brøt ut i fjor har forskningen hans fått mye oppmerksomhet. Han mener at vi i fremtiden kommer til å se en hybrid arbeidshverdag med en blanding av hjemmekontor og fysisk oppmøte på arbeidsplassen. Nå gir han deg sine fem beste tips for hvordan du skal få en bedre arbeidshverdag på hjemmekontoret:

Ha gode rutiner

Det kan for eksempel være at du starter dagen med en tur eller at du finner et konkret tidspunkt når du skal avslutte arbeidsdagen.

Snakk sammen

Snakk med de du jobber sammen med om hvordan det går og hvordan dere har det. Del gjerne noe personlig fra hjemmefronten.

Jobb sammen

Ikke jobb alene. Det er lett å tenke at man skal dele opp oppgavene når alle sitter på hjemmekontor, men det er mye bedre at man jobber sammen om oppgaver selv om vi sitter fra hverandre.

Ta pauser

Husk å ta pauser. Det betyr at du er nødt til å ha pauser mellom møter. Og da er det lurt å booke kortere møter enn 60 eller 30 minutter. Hvis du har mange møter, anbefaler vi at du også tar møtefrie dager.

Møtes fysisk

Det siste tipset er å møtes fysisk. Vår forskning viser at når man treffes fysisk, så går samarbeidet bedre. En teknikk er "walk and talk", der man tar et gående møte ute sammen med noen andre. Selvsagt holder man da god avstand. 

Utforsk fagområdene

Kontaktperson