Til hovedinnhold
Norsk English

Hvilke kommunikasjonsstrategier hadde helsemyndighetene under koronakrisen?

Tidligere denne uken ble det kjent at et forskningsprosjekt på pandemien har fått støtte av Forskningsrådets korona-pott pålydende 130 millioner kroner. 5 millioner av disse går til prosjektgruppen der tre av SINTEFs forskere også er med. Formålet er å forske på hvordan myndighetene kommuniserer om koronaviruset COVID-19. I tillegg skal prosjektet finne ut mer om reaksjoner i befolkningen og betydningen av tillit.

Tidligere denne uken ble det kjent at et forskningsprosjekt på pandemien har fått støtte av Forskningsrådets korona-pott pålydende 130 millioner kroner. 5 millioner av disse går til prosjektgruppen der fire av SINTEFs forskere også med. Formålet er å forske på hvordan myndighetene kommuniserer om koronaviruset COVID-19. I tillegg skal prosjektet finne ut mer om reaksjoner i befolkningen og betydningen av tillit.

For SINTEF sin del leder vi en arbeidspakke som skal være en datainnsamling fra og analyse av sosiale medier, sier forsker Jannicke Fiskvik som sammen med kollegaene sjefforsker Tor Olav Grøtan, Per Gunnar Auran og Peter Halland Haro kommer til å bygge videre på metoder utviklet i et tidligere prosjekt som omhandlet kommunevalget i 2019

Prosjektet ledes av Øyvind Ihlen ved Institutt for medier og kommunikasjon, UiO, som i et intervju med Uniforum sier det blir spennende å forske på det som skjer med samfunnet vårt akkurat nå.

-Da disse koronamillionene ble hasteutlyst av Forskningsrådet i midten av mars, kastet jeg meg rundt og fikk sendt inn en søknad sammen med gode kollegaer. Det er geldelig at vi har fått søknaden godkjent og får penger til denne forskningen, sier Ihlen til Uniforum.

Les mer om prosjektet her.

Utforsk fagområdene

Kontaktperson