Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF på lanseringen av "Digital21 landet rundt"

Digital21 Landet rundt
Digital21 Landet rundt Illustrasjon: Digital21
Morten Dalsmo, konserndirektør i SINTEF, og leder av Digital21-utvalget ønsker velkommen når Digital21 lanserer sitt road-show på Herøya Industripark torsdag 11 januar. Næringsminister Monica Mæland vil også være tilstede.

Regjeringen har etablert utvalget Digital21 for å øke tempoet på digitaliseringen i næringslivet.  Nå startet utvalget en rekke innspillsmøter som skal holdes over hele landet. Møtet på Herøya er første stopp. Utvalget ønsker å få høre næringslivets egne vurderinger, hva de er opptatt av og, hvordan de ser på digitalisering, i tillegg til å få forslag til hva myndighetene kan gjøre bedre for å legge til rette for selskapene.

– Norske bedrifter må utvikle digitalt lederskap innen sine markedsområder for å øke sin konkurransekraft, sier Morten Dalsmo. Kunnskap om de nye digitale teknologiene kombinert med solid bransjespesifikk kompetanse, er avgjørende for å få realisert og utnyttet de nye mulighetene i markedet.

– Digital21 skal gi strategiske råd og anbefalinger til regjeringen om hva offentlige myndigheter kan gjøre for å gi norske bedrifter et digitaliseringsløft. Det er bedriftene som best kjenner sin bransje, og for at Digital21 skal lykkes er vi helt avhengig av å komme tett på næringslivet, og få innspill direkte fra dem som står i det terrenget digitaliseringen skaper. Dette road-showet, "Digital21 landet rundt" skal sørge for at vi forstår hvor skoen trykker, utdyper Morten Dalsmo.

Forskningssjef Duncan Akporiaye fra SINTEF Industri  deltar ogs�� på dagens program med et innlegg rundt forskning, kompetanse og kommersialisering.

Utforsk fagområdene

Kontaktperson