Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF inviterer byggenæringen til kunnskapsfest

Byggforskserien er et resultat av forskning, utprøvde løsninger og erfaringer fra skadeoppdrag, og utvikles i tett samarbeid med byggenæringen.
SINTEF Byggforsk inviterer byggenæringen til jubileumskonferanse 30. oktober.

Byggforskserien er et resultat av forskning, utprøvde løsninger og erfaringer fra skadeoppdrag, og utvikles i tett samarbeid med byggenæringen.

Byggforskserien har gjennom 60 år bidratt til utvikling av praktiske løsninger på byggetekniske utfordringer, og tolket krav som myndighetene har gitt gjennom regelverket.

Løsningene i Byggforskserien er i tråd med gjeldende regelverk samt nye produkter og byggemetoder. SINTEF Byggforsk forvalter dermed en unik del av bygningskulturarven i Norge.

- Samarbeidet med byggenæringen har vært helt essensielt siden starten, og er en forutsetning for Byggforskseriens suksess den dag i dag. Vi er svært stolte av at kunnskapen i Byggforskserien brukes aktivt på byggeplasser og prosjekteringskontor over hele landet, sier markeds- og kommunikasjonssjef Veslemøy Nestvold i SINTEF Byggforsk.

Vi ønsker derfor å feire Byggforskseriens sekstiårsjubileum sammen med våre kunder og samarbeidspartnere, og inviterer til stor jubileumskonferanse i Oslo.

Zelda Ekiz leder oss gjennom dagen. SINTEFs konsernsjef Alexandra Bech Gjørv og konserndirektør i SINTEF Byggforsk Hanne Rønneberg vil ønske velkommen, og vi får høre fra noen av våre kunder, både fra scenen og via videohilsener.

Våre egne fagfolk bidrar med nyttige og inspirerende innlegg:

  • Anders Kirkhus reflekterer over styrker og svakheter ved byggereglene og hvordan sammenhengen er mellom reglene og Byggforskserien.
  • Trond Bøhlerengen gir deg svaret på om det egentlig har skjedd store forandringer i hvordan vi bygger yttervegger og tak i vårt klima.
  • Sverre Holøs vil vise at Byggforskserien gjennom 60 år har vært relevant for å redusere forekomsten av fallskader, brann, dårlig luftkvalitet, støy, og dårlige lysforhold.
  • Berit Time forteller om forskningssenteret Klima 2050. Vi får eksempler på nye løsninger og verktøy som vil bli gjort tilgjengelig i Byggforskserien.

Vi får ellers høre fra en stortingsrepresentant, en svenske som vil bygge en "rød stuga" på månen, byggmester Solness og Erasmus Montanus.

Tid: Tirsdag 30. oktober, kl. 09:00-15:30
Sted: Christiania Teater i Oslo

Arrangementet er gratis. Påmeldingsfrist 24. oktober.

Påmelding og program

Kontaktperson