Til hovedinnhold
Norsk English

Forskningsrådets innovasjonspris til SINTEF-knoppskuddet Zivid

Henrik Schumann-Olsen (i midten) i teknologiselskapet Zivid vant Forskningsrådets prestisjetunge innovasjonspris for 2018. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (til høyre) og John-Arne Røttingen i Forskningsrådet (til venstre) delte ut prisen på et arrangement under Arendalsuka i dag.
Teknologiselskapet Zivid åpner nye muligheter for industrien med et 3D-kamera som gir roboter menneskesyn. Nå har SINTEF-knoppskuddet fått Forskningsrådets innovasjonspris for 2018.

Les hele pressemeldingen fra Forskningsrådet

– Norge har en unik posisjon og mulighet for å ta en viktig rolle innen grønn og bærekraftig industri. Med langsiktig satsing på forskning og innovasjon har Zivid utviklet et 3D-kamera som gir helt nye muligheter i industrien. Vi trenger flere slike bedrifter i Norge. Forskningsrådets innovasjonspris er vel fortjent, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen som delte ut prisen på et arrangement under Arendalsuka i dag.

Kunder fra hele verden
– Zivid har utviklet et imponerende produkt, med sitt 3D-kamera som gir roboter øyne. De er et godt eksempel på at langsiktig satsing på forskning og innovasjon gir verdiskaping og nye bedriftsetableringer, sier John-Arne Røttingen.

Det nye kameraet gjør roboter i stand til å skjelne avstand, form og farge. Det gjør det mye lettere å automatisere og robotisere manuelle oppgaver i et bredt spekter av næringer, eksempelvis elektronikk-, bil-, møbel- og næringsmiddelindustri.

Gründerne Henrik Schumann-Olsen og Øystein Skotheim jobbet i SINTEF i femten år som forskere innen bildeanalyse, optiske sensorer og maskinsyn før Zivid Labs ble etablert sommeren 2015 med SINTEF Venture som hovedeier. Selskapet har allerede kunder fra hele verden, og har nylig etablert et salgskontor i USA.

Et selskap i sterk vekst
– Det føles bra at de årene vi har brukt på forskning og utvikling viser seg å gi avkastning og at vi nå er et selskap i sterk vekst. Vi opplever stor interesse fra folk som vil jobbe hos oss, og fra potensielle kunder nasjonalt og internasjonalt. Det er en ære å få Forskningsrådets innovasjonspris, og støtten vi har fått fra Forskningsrådet underveis har vært viktig for at vi har kommet dit vi er i dag, sier Henrik Schumann-Olsen.

Investeringsdirektør John Torvik i SINTEF Venture og SINTEF TTO er strålende fornøyd med at Zivid har vunnet den gjeve innovasjonsprisen. – Vi er stolte av Henrik, Øystein og resten av Zivid-teamet og takknemlige for støtten fra Forskingsrådet. SINTEF Venture har stor tro på at selskapet kan ta en globalt ledende posisjon innen industriell automasjon og maskinsyn, sier Torvik.

Forskningsrådets innovasjonspris er på 500 000 kroner, og gis årlig til en virksomhet som har utmerket seg med eksepsjonelt god utnyttelse av forskningsresultater og på den måten skapt forskningsbasert innovasjon. Mer om Zivid og 3D kameraet på www.zivid.com

Les hele pressemeldingen fra Forskningsrådet