Til hovedinnhold
Norsk English

Er farten i smoltproduksjonen i ferd med å gå raskere enn produsenter og leverandører takler?

Formel 1 bil
Farten i settefisknæringen øker. Photo: tchartss/Shutterstock
Produksjon og utbygging av nye anlegg foregår i et stadig økende tempo. Mange erfarer problemer med biologisk produksjon, teknisk uferdige anlegg ved oppstart og økt utfordring med manglende kompetanse for å drifte mer komplekse anlegg. Dette er tema vi vil diskutere på TEKSET 2018 som arrangeres i Trondheim i neste måned.

"Økt produksjonshastighet og mange nye settefiskanlegg gir utfordringer som er viktige å identifisere før de blir for store". Dette sier Eskil Forås, koordinator for konferansen TEKSET 2018. 

Både produksjon og utbygging av nye anlegg foregår i et stadig økende tempo. Mange erfarer problemer med biologisk produksjon, teknisk uferdig anlegg ved oppstart og økt utfordring med manglende kompetanse for å drifte mer komplekse anlegg. Dette kan tyde på at hverken fisken, oppdrettere, leverandører eller forvaltning henger med på tempoet.

På fjorårets konferanse deltok 360 personer. Dette var både settefiskprodusenter, teknologileverandører, forskere og forvaltningsinstanser. Vi håper på like mange i år der innleggene vil dekke følgende tema:

  • Er raskere produksjonstempo eneste og riktig vei?
  • Kan digitalisering gi næringen bedre verktøy for å holde tritt med økende produksjonstempo?
  • Hvem skal vi ansette for å drifte fremtidens anlegg
  • innføringen av Forskrift om krav til teknisk standard for landbaserte akvakulturanlegg for fisk

Basert på foredragene vil deltakerne dele erfaringer og diskutere mulige løsninger.

Kontaktperson