Til hovedinnhold
Norsk English

Ny administrerende direktør i SINTEF Raufoss Manufacturing AS

Svein Terje Strandlie tiltrer 1. mars 2017 som ny administrerende direktør i SINTEF Raufoss Manufacturing AS. Foto: Tom A. Hansen
Svein Terje Strandlie (58) er ansatt som ny administrerende direktør i SINTEF Raufoss Manufacturing AS.

– Strandlie er en erfaren leder med lang internasjonal erfaring. Han kjenner SINTEF Raufoss Manufacturing, industrien og SINTEF godt, og kommer senest fra tilsvarende stilling hos en av våre viktigste kunder, sier styreleder Reidar Bye om ansettelsen.

Svein Terje Strandlie tiltrer 1. mars 2017. Strandlie kommer fra jobben som administrerende direktør i sju år for Benteler Aluminium Systems Norway AS. Han er bosatt på Raufoss med kone og tre voksne barn.

Strandlie er utdannet byggingeniør fra Gjøvik Ingeniørhøyskole i 1981. Han har jobbet faglig som strukturingeniør frem til 1998 da han kom til Raufoss ASA fra Hydro Maritime. Han har siden det vært i lederroller og var med i omstillingen av Raufoss Technology før han var fire år i USA og Canada. Han har jobbet et år for SRM i 2005/06 hvor han var med og etablerte NCE Raufoss før han ble direktør i Hydro Automotive Structures fra 2006-2009 og deretter administrerende direktør for Benteler i 2009. Strandlie har også hatt en rekke styreverv i industri og forskningsprogrammer.

Ledende kompetansesenter for vareproduksjon

Som administrerende direktør i SINTEF Raufoss Manufacturing blir Svein Terje Strandlie sjef for Norges ledende kompetansesenter for vareproduksjon, med spisskompetanse innenfor automatisert produksjon, teknologiledelse, verdikjedestyring og materialteknologi. Selskapet tilbyr også laboratorie- og verkstedtjenester og har per i dag 90 ansatte. Samarbeidet med øvrige SINTEF-institutter, NTNU og virkemiddelapparatet blir en suksessfaktor fremover for å fylle forventningene til krevende industrikunder i rask omstilling.

– Jeg er godt fornøyd med at SINTEF Raufoss Manufacturing får en dyktig leder med lang internasjonal erfaring, og som kjenner SRM godt som kunde og tidligere styremedlem i selskapet. Styret ser fram til å utvikle selskapet videre i nært samarbeid med Strandlie, sier styreleder Reidar Bye.

Kontaktperson