Til hovedinnhold
Norsk English

Morten Dalsmo skal lede Digital21-styringsgruppen

Portrettbilde av Morten Dalsmo
–Dette er veldig kompetente folk som tilsammen dekker et bredt spekter av næringslivet, fra gründermiljøer og tungindustri til tjenestesektoren, sier næringsminister Monica Mæland.
Morten Dalsmo fra SINTEF Digital skal lede regjeringens styringsgruppe som skal gi næringslivet råd og anbefalinger om digitalisering.

Styringsgruppen skal sørge for at sentrale aktører, interessegrupper og kunnskapsmiljøer gir innspill til digitaliseringsarbeidet. Den er bredt sammensatt med representanter fra relevante deler av næringslivet og kunnskapsmiljøene over hele landet. Det er lagt vekt på at viktige kompetanseområder er dekket i gruppen.

- Norske bedrifter trenger et digitaliseringsløft. Vi må ta i bruk de nye teknologiske mulighetene som finnes, og vi må gjøre det raskt. Utfordringen ligger både i næringslivets evne til å ta i bruk ny teknologi og evnen til å utvikle ny kunnskap, sier næringsminister Monica Mæland.

Digital 21

Regjeringen setter samtidig i gang en egen digital strategiprosess, kalt Digital21, som skal bidra til økt digitalisering i næringslivet. Strategien skal gi råd og anbefalinger om hvordan næringslivet kan utnytte de nye digitale mulighetene. Toppindustrisenteret har fått rollen som sekretariat for Digital21-prosessen.

Les hele pressemeldingen fra Nærings- og fiskeridepartementet her.

Kontaktperson