Til hovedinnhold

Klart for Cutting Edge i Oslo

Teknologifestivalen får blant annet besøk av "the most connected man on earth" og forskerne bak den norske slangeroboten som sikter mot verdensrommet.
Denne mannen bruker seg selv som forskningsobjekt og har 700 sensorer koblet til kroppen. Nå kommer Chris Dancy til Cutting Edge i Oslo.
Denne mannen bruker seg selv som forskningsobjekt og har 700 sensorer koblet til kroppen. Nå kommer Chris Dancy til Cutting Edge i Oslo.

Cutting Edge arrangeres i Oslo den 26. september i Forskningsparken. Festivalen er en av Norges største innen teknologi, forskning og vitenskap og arrangeres av Oslotech, Inven2 og Universitetet i Oslo som en del av Oslo Innovation Week.

Ifølge arrangøren vil festivalen presentere smakebiter fra de nyeste gjennombruddene i vitenskapen, og noen av de mest spennende oppstartsselskapene som har sprunget ut fra norske forsknings- og teknologimiljøer.

En av de internasjonale foredragsholderne på festivalen, Chris Dancy, blir kalt «the most connected man on earth«. Dancy har koblet over 700 sensorer, applikasjoner og tjenester mot kroppen sin. Disse bruker han til å samle inn data, overvåke, analysere og optimalisere livet sitt. Alt fra kaloriinntaket til hans åndelige velvære er under lupen. Dette gjør det mulig for ham å se sammenhenger mellom ellers usynlige data, noe Dancy hevder har resultert i vesentlige oppgraderinger på egen helse, produktivitet og livskvalitet.

Fra teknologiaktører på hjemmebane vil blant annet SINTEF vise frem små droner som kan fly sikkert innendørs – og fortelle hvordan vi kan dra nytte av disse. Det blir også foredrag om mulighetene til slangeroboter, og hvorfor de kan bli astronautens beste venn i framtida av SINTEF-forsker Aksel Transeth.

Mer informasjon om festivalen: www.sintef.no/cuttingedge

Av Christina Benjaminsen for Gemini.no
onsdag 13. september 2017