Til hovedinnhold
Norsk English

Glad for forpliktende signaler om Ocean Space Centre

Tirsdag la regjeringen fram sin havstrategi, under mottoet «Ny vekst, stolt historie». Strategien blir mottatt med begeistring i NTNU og SINTEF.

- Regjeringens havstrategi er viktig for å sikre Norges posisjon som verdensledende havnasjon. Utdanning, forskning, innovasjon og entreprenørskap er avgjørende for å sikre en bærekraftig forvalting og utvikling av fremtidige havnæringer. Det er derfor positivt at så mange av tiltakene nettopp er rettet mot forskning, innovasjon og kunnskap, sier direktør for NTNU Havrom, Ingrid Schjølberg.

NTNU og SINTEF står bak satsingen Ocean Space Centre, som skal være et internasjonalt ledende kunnskapssenter for havromsteknologi. Direktør for SINTEF Ocean, Vegar Johansen, er glad for at senteret har fått en viktig plass i strategien.

- Dette er virkelig gode nyheter for Ocean Space Centre. Ved at senteret er blitt en del av havstrategien, signaliserer regjeringen en klar forpliktelse til senteret, sier Johansen. – Det er også veldig bra at regjeringen er opptatt av stort trykk på framdrift. Planen er at første runde med kvalitetssikring skal være ferdig i vår, og regjeringen signaliserer nå at de vil trykke på fram til behandling i Stortinget. Dette er svært viktig for å sikre at havbasert industri i Norge fortsatt er internasjonalt ledende, sier Vegar Johansen.

Ingrid Schjølberg understreker at Ocean Space Centre, med laboratorier i verdensklasse, også blir viktig for å løfte utdanningen.  – Moderne fasiliteter med muligheter til å jobbe på tvers i prosjekter er viktig for å mobilisere og tiltrekke oss de beste studentene. Vi skal sikre verdiskapning for Norge gjennom konkurransedyktige norske næringer. Da er det viktig å styrke utdanningen innen feltet, sier Ingrid Schjølberg i NTNU Havrom.

LES HAVSTRATEGIEN PÅ REGJERINGENS SIDER

Kontaktperson