Til hovedinnhold
Norsk English

1100 påmeldte på OMAE

SINTEF og NTNU er lokale arrangører for konferansen OMAE, som arrangeres for første gang i Trondheim.

Konferansen foregår på Clarion Hotel Brattøra og det er rekordstor deltagelse. Over 1100 personer fra 41 nasjoner kommer til Trondheim i perioden 25. til 30. juni. Dette blir dermed en av de største internasjonale kongressene som noen sinne er blitt arrangert i Trondheim.

- Konferansen arrangeres årlig på ulike plasser over hele verden. I fjor var OMAE i Busan i Sør-Korea. Vi er veldig stolte over å få være vertskap for konferansen, som har veldig høy status i fagmiljøet rundt offshore olje og gass, havbruksteknologi, fornybar havenergi og Arktis, sier Atle Minsaas i SINTEF Ocean, som sammen med professor Bernt Leira ved NTNU leder den lokale arrangementskomiteen.

OMAE i Trondheim. Viser OMAE-logo og bilder fra Trondheim

Industri møter forskere

OMAE står for The International Conference on Ocean, Offshore and Arctic Engineering og er den viktigste faglige konferansen for miljøet rundt havkonstruksjoner i SINTEF og NTNU.

- Det spesielle med denne konferansen er at folk fra både industri og akademia deltar, sier Halvor Lie, seniorrådgiver i SINTEF Ocean.

Lie deltok for første gang på konferansen i 1986 og har siden deltatt regelmessig på konferansen.

- For folk i mitt fagmiljø er dette årets viktigste møteplass. Vi gleder oss veldig til å delta på konferansen i vår egen hjemby, sier Lie.

Alexandra Bech Gjørv snakker under åpningen av OMAE

For tredje gang i Norge

OMAE arrangeres av ASME (American Society of Mechanical Engineers), i nært samarbeid med lokale partnere i byene som er tildelt organisering av konferansen. Konferansen gir mulighet til å utveksle ideer innen teknologier og vitenskap, og ikke minst diskutere forskning og utvikling med kolleger fra hele verden.

- Hvorfor tror du folk fra industrien deltar?

- Industrien er interessert i teknologisk utvikling og nyheter fra forskningsverdenen. Dette er en konferanse med sterkt faglig fokus, så det kommersielle står ikke i fokus, sier Lie.

Dette blir tredje gang OMAE arrangeres i Norge. I 1991 var OMAE i Stavanger, mens OMAE 2002 fant sted i Oslo.