Til hovedinnhold
Norsk English

SRM kan gi deg et konkurransefortrinn

Morten Herud, daglig leder ved SRM-Kongsvinger. Foto: SRM
SINTEF Raufoss Manufacturing (SRM) tilfører små og store virksomheter kompetanse og nettverk gjennom sin rolle som industriens toppidrettssenter. Vi ønsker å komme i kontakt med SMB-bedrifter som ønsker og trenger utvikling for å bli bedre.

– Nye teknologier, produkter og prosesser er i ferd med å endre konkurransevilkårene for industrien i Norge og verden forøvrig. Vi vet at dette vil påvirke næringslivet i Sør-Hedmark, men det kan utvikles til konkurransefortrinn hos dem som har vilje til endring og omstilling, forklarer administrerende direktør Roger Kyseth i SINTEF Raufoss Manufacturing (SRM).

SRM har samarbeidet med industriforening 7sterke siden 2008, og har gjennomført flere prosjekter i regionen. Med overtakelsen av vekstselskapet 7sterke AS kan vi tilby bredere kompetanse og tilgang til et større kompetansenettverk for lokale bedrifter.

– Forskning og utvikling, Lean og kontinuerlig forbedring og rådgivning står sentralt for oss. Vi mener det er et stort potensiale for våre tjenester blant Kongsvingerregionens industribedrifter.

I samarbeidsprosjektet Økt innovasjonskraft i Glåmdal (ØiG) er det gjennomført elleve utviklingsprosjekter i Kongsvingerregionen de siste årene, både i offentlig og privat sektor.

– Samarbeidet med SRM gjennom ØiG gir bedrifter i regionen gode muligheter for å utvikle seg, sier fabrikksjef Jan Roger Broen hos Mapei AS.

De har fått hjelp til å utvikle en revolusjonerende ny sparkelmasse for gulv. 7sterke og SRM bidro også med kompetanse da gulvprodusenten BerryAlloc flytter produksjonen av profillister til sine våtromspaneler og laminatgulv fra Kina til Magnor.

– Bedrifter som møter internasjonale konkurranse må være verdensmestere også på produksjon og logistikk. Det er utrolig spennende å vise at vi i et høykostland kan være konkurransedyktige ved hjelp av automatisering og høy produktivitet, sier Henrik Futtrup, direktør for Sapa Profiler.

– Vi ønsker også å etablere et samarbeid med Tretorget AS, Næringshagene og Hedmark kunnskapspark K+, og kommunene i regionen. For våre kunder er vår viktigste rolle knyttet til SRMs industriprofil, understreker Kyseth.

Ønsker og trenger du utvikling for å bli bedre? SRM vil gjerne komme i kontakt med flere SMB-bedrifter eller offentlige virksomheter som kommuner og sjukehus, for å snakke om hvilke muligheter som kan ligge i et samarbeid.

Vi kan tilføre kompetanse og nettverk fra et av landets ledende miljøer og bidra til å utvikle verdikjeden, og manøvrere i virkemiddelapparatet, forteller Morten Herud, daglig leder ved SRM-Kongsvinger.

Les om våre prosjekter


Gjennom prosjektet Økt innovasjonskraft i Glåmdal og med rådgivning fra SRM utviklet Mapei AS en revolusjonerende ny sparkelmasse for gulv ved hjelp av verdistrømanalyse og Lean-filosofi. Les mer


Gulvprodusenten BerryAlloc flytter produksjonen av profillister til sine våtromspaneler og laminatgulv fra Kina til Sapa på Magnor. Gjennom Økt innovasjonskraft i Glåmdal har 7sterke og SINTEF Raufoss Manufacturing bidratt med kompetanse. Les mer


Gründerne i Locavore skal forbedre dyrehelse og produksjon hos drøvtyggere gjennom handel og distribusjon av nyskapende produkter. De har fått verdifull starthjelp fra SINTEF Raufoss Manufacturing Kongsvinger (7sterke AS). Les mer

Dette er SRM

SRM er et FoU-selskap som jobber for å utvikle en konkurransedyktig vareproduserende industri i Norge. Vi leverer spisskompetanse innen automatisert produksjon, produkt- og produksjonsutvikling, lean, verdikjedestyring og materialteknologi, samt laboratorie- og verkstedtjenester. Vi tilbyr industrinær forskning på et høyt internasjonalt nivå samt kunnskapsoverføring og rådgivning til både industri og offentlig tjenesteytende virksomheter. Selskapet er lokalisert på Raufoss, Trondheim, Ålesund og Kongsvinger.

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Morten Herud
Telefon: 908 82 838
E-post:

Tor Giæver
Telefon: 908 54 715
E-post:

Utforsk fagområdene