Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF etablerer seg i Ålesund

Bilde av Norsk Maritimt Kompetansesenter
Her skal det nyopprettede SINTEF-selskapet holde hus. Bildet er utlånt av Norsk Maritimt Kompetansesenter.
Administrerende direktør i nyetableringen, som får navnet SINTEF Ålesund AS, blir Henning Borgen.

Borgen kommer fra Forskning og utvikling (FoU) i Vard Design i Ålesund, og har lang erfaring fra maritim virksomhet på Sunnmøre. Han tiltrer i den nye stillingen på nyåret.

Lokale forskningsoppgaver

Han tror det nye SINTEF i Ålesund vil kunne ta enda bedre temperatur på næringslivet og levere tjenester i regionen. Spesielt innenfor maritim virksomhet, fiskeri og havbruk.

– Næringslivet på Sunnmøre har signalisert ønsker om større nærhet til SINTEF i Trondheim. Det vil bedre forståelsen for de forskningsoppgavene som vi har lokalt, sa Borgen, da han nylig ble intervjuet av Sunnmørsposten.

SINTEF er nært knyttet til NTNU i Trondheim, og fordi NTNU også er representert i Ålesund blir mulighetene for samarbeid med næringslivet enda bedre.

Nyvinningen vil ha kontor på NMK (Norsk Maritimt Kompetansesenter) i Ålesund, der også SINTEF Raufoss er etablert. Det vil bli et nært samarbeid mellom de to selskapene.

Vil utvikle kompetansemiljøet

Styreleder i det nyetablerte selskapet, Karl Almås er fornøyd med brikkene som nå har falt på plass.

– SINTEF er veldig tilfreds med at vi har fått dette på plass. Vi har en virksomhet som er spennende å utvikle mot kompetansemiljøet og industrien i Ålesund. Nå har vi tatt et viktig steg for å realisere dette, sier Almås.