Til hovedinnhold
Norsk English

Ny konserndirektør SINTEF IKT

Morten Dalsmo vil tiltre stillingen som konserndirektør i SINTEF IKT 1. juni 2016. Bilde: SINTEF / Esben Johansen
Morten Dalsmo (47) er ansatt som ny konserndirektør i SINTEF IKT.

Dalsmo har i nærmere 20 år jobbet med FoU, leveranser og salg av avanserte automasjons- og IT-løsninger. Han kommer fra en stilling som direktør i IBM, der han først hadde globalt ansvar for utvikling av løsningsporteføljen mot olje og gass, og deretter ansvar for en strategisk kunde innenfor det samme segmentet.

Før han kom til IBM jobbet Morten i 16 år i ABB. Først som forsker og senere assisterende forskningssjef ved ABB Corporate Research AS, deretter som seniorrådgiver, produktsjef, seksjonsleder og avdelingsleder i ABB AS. Fra 2008 til 2012 ledet han ABBs enhet for Integrerte Operasjoner.

Morten Dalsmo er doktor ingeniør innenfor teknisk kybernetikk fra NTNU i 1997 og sivilingeniør innenfor samme fagområdet fra NTH i 1992.

Han har sittet i styret til Norsk Forening for Automatisering (NFA), instituttrådet for Institutt for teknisk kybernetikk, styret i IO-senteret ved NTNU og er for tiden medlem av programkomiteen for SPE Intelligent Energy Conference.

Morten er gift og har to barn. Han er født i Arendal og bor i Oslo.

Som leder for SINTEF IKT vil Morten Dalsmo gå inn i SINTEFs konsernledelse. SINTEF IKT er ett av åtte forskningsinstitutter i SINTEF, med omkring 280 ansatte og en årlig omsetning på vel 400 millioner kroner.

- Jeg gleder meg til at Morten kommer til SINTEF. Med sin sterke fagbakgrunn og erfaring fra to av verdens ledende leverandører av digitale løsninger og automatisering, vil han bli en viktig bidragsyter til å løfte digitaliseringsagendaen på tvers av hele SINTEF, og til å videreutvikle SINTEF IKT som et slagkraftig institutt, sier konsernsjef Alexandra Bech Gjørv.

Morten Dalsmo vil etter planen tiltre stillingen som konserndirektør i SINTEF IKT 1. juni 2016.

Morten Dalsmo erstatter Aage Thunem (64), som går av som leder for SINTEF IKT etter 25 år i SINTEFs konsernledelse. Thunem vil fortsette i SINTEF, blant annet med oppgaver knyttet til kommersialisering av forskningsresultater.

Kontaktperson