Til hovedinnhold
Norsk English

Kamera som tar 1000 bilder i sekundet

Viser kamera i havlaboratoriet
Qualisys har utviklet motion capture kameraer som tar oppimot 1000 bilder i sekundet i full billedstørrelse. Teknologien brukes av forskningsinstitusjoner verden over.

Nylig arrangerte de en workshop på Marinteknisk senter, hvor det ble gjennomført både presentasjoner og befaringer i MARINTEKs mange laboratorier.

- Qualisys har vært en god teknologileverandør for oss i over 20 år og vi har vært med å utvikle teknologien sammen med firmaet alle disse årene. Vi bruker kameraene hver eneste dag, sier Jørn Jensen, leder for instrumenteringsgruppen ved MARINTEK.

Qualisys AB utvikler og produserer såkalte "motion capture" kameraer. Dette er kamera som måler posisjonen til markører festet til objektet man studerer. Dette kan være mennesker, dyr eller som hos MARINTEK modeller eller oljeplattformer. Og dette gjøres med stor presisjon. På det meste kan kameraene ta oppimot 1000 bilder i sekundet, noe som er nødvendig for å kunne gjennomføre nøyaktig og pålitelig forskning.

Viser kamera i havlaboratoriet

- Det er stort sett folk som jobber i laboratoriene som deltar på dette seminaret. Til sammen deltar 30 fagfolk fra 15 ulike laboratorier. Her er det folk fra både Brasil, Korea, Italia, Spania, Norge og England, sier den svenske markedsdirektøren i Qualisys, Mats Kanarbik.

Firmaet har hovedsete i Gøteborg og består av 35 ansatte. Markedet de leverer produkter til er svært internasjonalt. De takker MARINTEK for at de i dag er svært godt etablert i markedet.

- MARINTEK var en av våre første kunder og de har gitt oss tilbakemelding på utstyret hele veien. De har en åpenhet som vi setter veldig stor pris på. Samtidig har de forskere og laboratorieinfrastruktur i verdensklasse, sier Kanarbik.

Kontaktperson