Til hovedinnhold
Norsk English

Flytter produksjon fra Kina til Magnor

Sapa er verdenslederen innen aluminiumsløsninger med 23.500 ansatte i mer enn 40 land og hovedkontor i Oslo. Fabrikken på Magnor ble etablert i 1971 og teller 110 ansatte i dag. Foto: Sapa
Den internasjonale gulvprodusenten BerryAlloc basert i Lyngdal flytter produksjonen av profillister til sine våtromspaneler og laminatgulv fra Kina til Sapa på Magnor i Hedemark. SINTEF Raufoss Manufacturing er involvert i prosessen med sin kompetanse innen industrialisering og prosjektledelse.

Gulvprodusent BerryAlloc flytter produksjonen fra lavkostland Kina til Sapas fabrikk i Norge. Sapa har signert en kontrakt med produsenten om levering av 37,5 millioner aluminiumslister til våtromspaneler og laminatgulv. Som en del av flyttingen av produksjonen til Magnor, har det blitt investert i en ny maskin fra den norske leverandøren Tronrud Engineering. Maskinen er en sorteringsmaskin som kan håndtere 4500 profiler i timen ved å kappe og sortere profiler i ekstremt raskt tempo.

Industrialisering og prosjektledelse

Fra høst i fjor har SINTEF Raufoss Manufacturing vært involvert i prosessen med sin kompetanse innen industrialisering og prosjektledelse. – Vi bistår Sapa med å være prosjektleder knyttet til aktiviteten som skal gjøres på Magnor, forteller Arne Kolbu i SINTEF Raufoss Manufacturing. Kompetansesentret bistår blant annet i forhold til utstyrsleverandør Tronrud Engineering, som leverer utstyr for kapping, pakking og utpakking til BerryAlloc og Sapa.

Konkurransedyktige i høykostnadsland

– Hos Sapa ser vi at bedrifter som møter internasjonal konkurranse må være i verdensklasse også på produksjon og logistikk, forteller Henrik Futtrup, direktør for Sapa på Magnor. – Det er spennende å få muligheten å vise at vi kan være konkurransedyktige også i høykostnadsland med automatisering og høy produktivitet.