Til hovedinnhold

Dyktige sommerstudenter

SINTEF jobber for å gjøre verden til et bedre sted og det er det jeg har lyst til å gjøre i fremtiden også. Det sier sommerstudent i MARINTEK Eirill Bachmann Mehammer.

Video om sommerstudenter i SINTEF
Video om sommerstudenter i SINTEF

I denne videoen kan dere få et innblikk i hvordan det er å være sommerstudent i SINTEF, en av Norges mest attraktive arbeidsplasser for teknologistudenter. HR-direktør Ingeborg Lund er veldig godt fornøyd med de rundt 50 studentene som i sommer jobbet med forskning for SINTEF.

- Hvorfor velger SINTEF å ha sommerstudenter?
-
Det er flere gode grunner til å ha sommerstudenter. Vi får vist fram SINTEF som en attraktiv arbeidsplass for dyktige unge med stort potensial. Disse kan bli neste generasjons medarbeidere, eller de kan gå videre ut i verden med et positivt bilde av SINTEF på netthinna. Det er heller ikke usannsynlig at vi møter dem igjen som kunder eller samarbeidspartnere. I tillegg er det viktig for oss å få testet ut aktuelle kandidater i realistiske arbeidssituasjoner. For å lykkes i SINTEF er det ikke nok å ha gode karakterer. Du må evne å anvende kunnskapen din til å løse reelle utfordringer i godt samspill med andre. Dette får sommerstudentene prøvd seg på.

- Hvor vanlig er det at tidligere sommerstudenter blir ansatt i SINTEF?
- Det skjer rett som det er. Flotte folk som har fått en kickstart på sitt forhold til SINTEF.

Bilde av sommerstudent i MARINTEK Eirill Bachmann Mehammer

- Hvor mye betyr det for SINTEF at vi er rangert høyt som en attraktiv arbeidsplass blant teknologistudenter? http://www.sintef.no/siste-nytt/sintef-er-popular-blant-teknologistudenter-/
- Det er kjempeviktig! Det betyr at vi er der vi vil være: SINTEF skal være en attraktiv arbeidsplass som tilbyr unike utviklingsmuligheter for mennesker med viten og vilje. Vi er avhengig av å tiltrekke oss de riktige folka som kan realisere SINTEFs stolte visjon; Teknologi for et bedre samfunn og løse vår tids små og store utfordringer. Da må vi ha et godt omdømme.

Publisert mandag 12. september 2016
Sjef for lederutvikling
930 96 788