Til hovedinnhold
Norsk English

Dyktige sommerstudenter

Video om sommerstudenter i SINTEF
Video om sommerstudenter i SINTEF
SINTEF jobber for å gjøre verden til et bedre sted og det er det jeg har lyst til å gjøre i fremtiden også. Det sier sommerstudent i MARINTEK Eirill Bachmann Mehammer.

I denne videoen kan dere få et innblikk i hvordan det er å være sommerstudent i SINTEF, en av Norges mest attraktive arbeidsplasser for teknologistudenter. HR-direktør Ingeborg Lund er veldig godt fornøyd med de rundt 50 studentene som i sommer jobbet med forskning for SINTEF.

- Hvorfor velger SINTEF å ha sommerstudenter?
-
Det er flere gode grunner til å ha sommerstudenter. Vi får vist fram SINTEF som en attraktiv arbeidsplass for dyktige unge med stort potensial. Disse kan bli neste generasjons medarbeidere, eller de kan gå videre ut i verden med et positivt bilde av SINTEF på netthinna. Det er heller ikke usannsynlig at vi møter dem igjen som kunder eller samarbeidspartnere. I tillegg er det viktig for oss å få testet ut aktuelle kandidater i realistiske arbeidssituasjoner. For å lykkes i SINTEF er det ikke nok å ha gode karakterer. Du må evne å anvende kunnskapen din til å løse reelle utfordringer i godt samspill med andre. Dette får sommerstudentene prøvd seg på.

- Hvor vanlig er det at tidligere sommerstudenter blir ansatt i SINTEF?
- Det skjer rett som det er. Flotte folk som har fått en kickstart på sitt forhold til SINTEF.

Bilde av sommerstudent i MARINTEK Eirill Bachmann Mehammer

- Hvor mye betyr det for SINTEF at vi er rangert høyt som en attraktiv arbeidsplass blant teknologistudenter? http://www.sintef.no/siste-nytt/sintef-er-popular-blant-teknologistudenter-/
- Det er kjempeviktig! Det betyr at vi er der vi vil være: SINTEF skal være en attraktiv arbeidsplass som tilbyr unike utviklingsmuligheter for mennesker med viten og vilje. Vi er avhengig av å tiltrekke oss de riktige folka som kan realisere SINTEFs stolte visjon; Teknologi for et bedre samfunn og løse vår tids små og store utfordringer. Da må vi ha et godt omdømme.

Kontaktperson