Til hovedinnhold
Norsk English

Ocean Space Exploration Day

NTNU ønsker med Ocean Space Exploration Day å inspirere ungdom til å bli glad i teknologi allerede på ungdomsskolen. Da er det selvsagt for universitetet å invitere elevene til MARINTEKs mange spennende laboratorier. Se video fra den solfylte dagen.

- Hensikten med arrangementet er å gi ungdommene en inspirasjonsdag. Vi håper at de får innblikk i hva teknologi er og får lyst til å studere videre, sier prosjektleder for Ocean Space Explorer ved NTNU, Håvard Holm.

Ungdomsskoleelever fra hele landet fikk en kraftig sponset tur til Trondheim i vår for å oppleve hva teknologihovedstaden har å by på. I løpet av en innholdsrik dag fikk de blant annet se havbassenget og kavitasjonstunellen ved MARINTEK, besøke forskningsskipet Gunnerus og ikke minst smake på fersk fisk fra fjorden.

Elever og lærere som deltok på arrangementet har allerede lært en del om teknologi gjennom valgfaget "Teknologi i praksis". De fleste forfatterne bak læringsmateriellet er professorer ved Institutt for marin teknikk, NTNU.
Hovedhensikten med både valgfaget og inspirasjonsdagen er å inspirere, motivere og ikke minst rekruttere elever til å ta realfag på videregående skole.