Til hovedinnhold
Norsk English

Investor-prisdryss over SINTEF

Tre glade prisvinnere
Det var tre glade prismottakere som i går ble hyllet blant 70 gjester på terrassen i Forskningsparken i Oslo. Fra v. Knut Sandven, GasSecure, Jostein Bjøndal, SINTEF TTO og Anne Dalager Dyrli, Resman (FOTO: Astrid Bjerke Lund, Oslotech).
SINTEF gjorde rent bord under arrangementet Norwegian Investment Forum: SINTEF TTO tok prisen for Investor of the year, mens SINTEF-knoppskuddene Resman og Gas-Secure vant henholdsvis Exit of the year, og Entrepreneur of the Year.

Under et kveldsarrangement på Norwegian Investment Forum på torsdag 15. oktober, ble det i alt delt ut tre priser, med tre nominerte selskaper i hver priskategori.

Bak prisene står Norsk Venture kapitalforening (NVCA), og utdelingene er bransjens egen hyllest til de beste prestasjonene innen entreprenørskap og venture i året som gikk.

Prisen til Resman gikk til selskapet og til de tre investorene bak: SINTEF, Statoil og Verdane, mens prisen som årets gründer gikk til Knut Sandven, daglig leder i GasSecure.

Beste salget noen gang

Det var i vår at SINTEF-knoppskuddene Norske Gas-Secure og Resman utløste verdier for hele 1,5 milliarder kroner.

Først ble selskapet Gas-Secure, som lager gassdetektorer som monteres for å beskytte ansatte og infrastruktur på oljeinstallasjoner mot eksplosjonsfare, solgt til tyske Dräger for over 500 millioner kroner. Fram til da var dette det beste salget SINTEF TTO hadde vært med på.

Kort tid etter ble det kjent at selskapet Resman, som bygger på teknologi utviklet av SINTEF og Institutt for energiteknikk, IFE, ble solgt for over 1 milliard kroner til oppkjøpsfondet Nordic Capital.

Adm. direktør Anders Lian i SINTEF TTO uttalte den gang til Adresseavisen at Resman er det beste salget de har gjort noen gang og vektla at de nå satt igjen med en god slump penger som skulle brukes på å utvikle nye forskningsbaserte oppstartsselskaper.

Forskningsresultater kan kommersialiseres

–Vi i SINTEF TTO er utrolig glade for å bli tildelt prisen for Investor of the Year; sier Jostein Bjøndal som mottok prisen.
–Vi er også stolte av at også de to andre prisvinnerne for året er bedrifter spunnet ut fra SINTEF, og ser dette som nok en bekreftelse på at kommersialiserings- og investeringsvirksomheten til SINTEF fungerer godt. Det lar seg godt gjøre å kommersialisere nyttige forskningsresultat fra gode forskningsmiljø.

Bjøndal forteller at folk har gitt uttrykk for at det er stas at forskingsbasert nyskaping kan vinne fram i et forum som dette, og at det er flere enn SINTEF som setter pris på tildelingen.

Resultatet av et samlet SINTEF

–Jeg er stolt av disse prisutdelingene. Det er en velfortjent heder for et langsiktig og strategisk arbeid som inkluderer mange dyktige mennesker, sier SINTEFs konsernsjef Unni Steinsmo.

Hun legger vekt på at dette er arbeid som omfatter både SINTEF TTO, eksterne samarbeidspartnere, og forskere og ledere i SINTEFs institutter.

–Teknologiene er blitt utviklet over lang tid, og har etter hvert blitt modne for selskapsetablering og videreutvikling. For å lykkes i dette arbeidet, trenger vi bred kompetanse, tålmodighet og langsiktig tenking, sier Steinsmo.

Se: NVCA AWARDS 2015

Fakta om Norsk Venture kapitalforening (NVCA)

Foreningen deler årlig ut priser for å hedre miljø som driver med investeringer i alle slags faser.

Foreningen som ble stiftet i 2001, er en uavhengig interesseorganisasjon for de aktive eierfondene og andre aktører tilknyttet private equity-bransjen i Norge.

NVCA representerer profesjonelle egenkapitalmiljøer, og dekker hele verdikjeden, fra såkorn og venture til salg. Fondskapitalen bidrar til nyskapning og vekst i tidligfaseselskaper og videreutvikling og restrukturering av modne selskaper.

 

 

Kontaktperson