Til hovedinnhold
Norsk English

Alexandra Bech Gjørv blir ny konsernsjef i SINTEF

Portrettbilde av Alexandra Bech Gjørv
Styret i SINTEF har utnevnt Alexandra Bech Gjørv som ny konsernsjef. (Foto: Advokatfirmaet Hjort DA)
Styret i SINTEF har utnevnt Alexandra Bech Gjørv som ny konsernsjef.

"Styret har funnet at Alexandra Bech Gjørv er den beste til å lede SINTEF inn i en ny tid. Hun har god kjennskap til SINTEF, bred industriell og internasjonal erfaring og personlige egenskaper som vil bidra til å løfte SINTEF videre. Styret oppfatter hennes samfunnsengasjement og gode vurderingsevne som en styrke for SINTEF, og vi er svært glad for at hun har takket ja til stillingen", sier styreleder R. Rasmus Sunde. Han opplyser at det var flere svært godt kvalifiserte kandidater til stillingen.

Alexandra Bech Gjørv etterfølger Unni Steinsmo som har varslet at hun ønsker å gå av ved fylte 62 år, etter 11 år som konsernsjef. I denne perioden har SINTEF styrket sin posisjon som en ledende aktør for oppdragsforskning i Europa.

Alexandra Bech Gjørv blir ansatt i SINTEF fra 15. september 2015, og går inn i stillingen som konsernsjef 2. januar 2016. Hun vil bruke månedene før hun tiltrer til å bli godt kjent med virksomheten.

Jurist med bred industribakgrunn

Alexandra Bech Gjørv har bred lederbakgrunn fra Norge og USA etter 17 år i Hydro og Statoil, blant annet som direktør for ny energi med ansvar for satsinger innen vind-, sol- og bioenergi samt hydrogen, karbonfangst og venturevirksomhet. I Hydro var hun også konserndirektør for HR, HMS og klima, og har dermed gode kunnskaper om olje og gass, lettmetall og agri-virksomhet. Hun har også hatt lederoppgaver for bildelvirksomheten i Hydro.

Hun er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, Oxford University i Storbritannia og Suffolk University i Boston, USA.

Siden 2010 har hun vært partner i Advokatfirmaet Hjort DA, med ekspertise innen granskinger og krisehåndtering, selskaps- og virksomhetsstyring, arbeidsrett, integritet og korrupsjon samt energirett. De siste ni månedene har hun vært innleid som daglig leder for vindkraftselskapet Sarepta Energi, som eier og utvikler vindkraft i Midt-Norge.

I 2011-2012 ledet hun 22. juli-kommisjonen, som ble oppnevnt av regjeringen for å gjennomgå og trekke lærdom fra terrorangrepene på regjeringskvartalet og Utøya i 2011.

Ser fram til å utvikle SINTEF videre

"SINTEFs kunnskaper og innovasjonsevne er av stor betydning for en god utvikling av norsk næringsliv og offentlig sektor i en krevende tid. Å få anledning til å lede så mange dyktige mennesker i målrettet arbeid sammen med NTNU og andre partnere, står for meg som en fantastisk mulighet til å bidra. For å lykkes med dette må vi fortsette å markere SINTEF sterkt på en internasjonal arena", sier Alexandra Bech Gjørv.

"Jeg vil bruke de første månedene til dialog med kunder, samarbeidspartnere og egen organisasjon. Allerede nå er det klart at jeg vil prioritere både å styrke nærheten til kunder og å sikre at SINTEFs økonomiske resultater er så gode at vi fortsatt kan sette dagsorden gjennom egeninitiert forskning og investeringer i infrastruktur", sier hun.

Omfattende styreerfaring

Alexandra Bech Gjørv har betydelig erfaring fra styrearbeid og andre tillitsverv. Hun er i dag styremedlem i Technip, et globalt, fransk oljeserviceselskap med 40.000 ansatte. I årene 2001-2006 satt hun to perioder som styremedlem i SINTEF, og i perioden 2007-2010 i SINTEFs Råd.

Alexandra Bech Gjørv er født i Oslo i 1965. Hun bor på Inderøy i Nord-Trøndelag, er gift og har tre barn.

"Jeg kjenner Alexandra Bech Gjørv som en svært dyktig og hardtarbeidende leder. Hun har industriell bakgrunn, et sterkt nettverk og kjenner SINTEF godt fra før. Jeg er sikker på at hun vil bli en god leder, og jeg ser fram til å bidra i overgangen", sier SINTEFs konsernsjef Unni Steinsmo.

Kontaktpersoner

 • R. Rasmus Sunde, styreleder. Telefon: 915 35 586
 • Alexandra Bech Gjørv. Telefon: 918 06 193
 • Petter Haugan, kommunikasjonsdirektør SINTEF. Telefon: 901 33 285 for praktisk tilrettelegging

 

SINTEF er Skandinavias største, uavhengige forskningsorganisasjon, med internasjonalt ledende kompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap, helse og samfunnsvitenskap. SINTEF har 2.100 ansatte fra mer enn 70 land, og hadde i 2014 en omsetning på 3 milliarder kroner. SINTEFs visjon er Teknologi for et bedre samfunn.

 

Alexandra Bech Gjørv - CV

Arbeidserfaring

 • 2016 - Konsernsjef SINTEF
 • 2010 - 2015 Partner Advokatfirmaet Hjort DA
 • 2007 - 2010 Direktør Ny Energi, Statoil ASA
 • 2005 - 2007 Direktør Ny Energi, Norsk Hydro ASA
 • 2000 - 2005 Konserndirektør HR, HMS og CSR, Norsk Hydro ASA (direktør siden 2000, konserndirektør og konsernledelsen fra 2002)
 • 1998 -2000 Assisterende direktør, Automotive Structures Division, Norsk Hydro
 • 1995 - 1998 Direksjonssekretær, Norsk Hydro
 • 1993 - 1995 Legal counsel, Norsk Hydro USA Inc., New York, USA
 • 1992 - 1993 Foreign legal consultant, Edwards & Angell, Boston, USA
 • 1991 - 1992 Advokatfullmektig, Advokatfirmaet Schjødt

Utdanning

 • 1990 Cand jur. Universitetet i Oslo
 • 1991 Diploma in Legal Studies, Oxford University
 • 1993 Juridiske studier, Suffolk University, Boston, USA
 • 1994 New York State Bar Exam