Til hovedinnhold
Norsk English

Gir bedre hverdag etter sykdom

Hverdagsrehabilitering
Å spørre deltakerne hva de vil klare selv, i stedet for å spørre hva de trenger hjelp til, er et viktig prinsipp i hverdagsrehabiliteringen. Illustrasjonsfoto: Thinkstock
Såkalt "hverdagsrehabilitering" skal gi eldre pasienter hjelp til å takle dagliglivet hjemme etter sykehusopphold. Ordningen blir godt mottatt av brukerne, men har enkelte barnesykdommer, viser forskning.

Hverdags-rehabilitering av eldre i hjemmet etter utskrivelse fra sykehus har lenge vært vanlig både i Sverige og Danmark. Men nå kommer vi nordmenn etter: 52 norske kommuner er allerede i gang med ordningen, og like mange planlegger oppstart.

– Hverdagsrehabilitering betyr at brukerne definerer egne mål for hva de vil klare selv for å øke mestringsfølelsen i livet. Å gå tur i skogen, å lage egen mat – eller treffe venner på kafé. Deretter får de profesjonell hjelp og støtte til å klare det som gir hverdagen mening på egen hånd. Målet er å opprettholde livskvaliteten også etter sykdom – og fokusere på hva de klarer, i stedet for hva de ikke klarer, forklarer forsker Hanne Linander i SINTEF.

Les resten av artikkelen på Gemini.no.

Kontakt

Ansattinfo mangler, avd. Medisinsk teknologi

Utforsk fagområdene