Til hovedinnhold
Norsk English

Energidagen 2014

Energidagens banner i Elektrobygget.
Energidagen 2014
Onsdag 29. oktober fant Energidagen sted ved NTNU. Den arrangeres av NTNUs Energi og miljø-studenter annet hvert år og gir studenter og representanter fra energibedrifter en felles møteplass.

SINTEF Energi var godt representert under fagpresentasjonene ved Armin Hafner og Mona J. Mølnvik, som holdt hvert sitt foredrag om hhv. prosjektet REMA 1000 Kroppanmarka, og karbonfangst og -lagring. I tillegg deltok SINTEF Energi med stand i Glassgården, hvor både EnergiTrainee'er og andre SINTEF-ansatte fra flere avdelinger fikk snakke med interesserte studenter.

Spørsmål som gikk igjen var blant annet "hvordan er det å jobbe som forsker?", og "har SINTEF Energi sommerjobber i år?". De ble også gjort oppmerksomme på muligheten de har til å bli EnergiTrainee når de har fullført mastergraden sin, noe flere av dem virket interesserte i.

EnergiTrainee-ordningen skiller seg fra andre trainee-stillinger ved at EnergiTrainee'ene ikke bare har opphold i én bedrift, men i tre, og på den måten får en mye bredere erfaring i løpet av de to årene de er ansatt. Ordningen er et samarbeid mellom 9 bedrifter/organisasjoner, og har pågått i ti år. Hvert år ansettes 2-3 traineer som får ta del i det glade fellesskap, knytte bekjentskaper på tvers av organisasjoner, og få verdifull innsikt i energibransjen.

Oppussing i lokalene hos NTNU medførte at det var plass til færre bedrifter i år enn vanlig, men det var likevel stort oppmøte.

SINTEF Energis stand under Energidagen

SINTEF Energis stand under Energidagen. Foto: Mette Kjelstad

Les mer om:

EnergiTrainee