Til hovedinnhold

Energidagen 2014

Onsdag 29. oktober fant Energidagen sted ved NTNU. Den arrangeres av NTNUs Energi og miljø-studenter annet hvert år og gir studenter og representanter fra energibedrifter en felles møteplass.

Energidagens banner i Elektrobygget.
Energidagen 2014

SINTEF Energi var godt representert under fagpresentasjonene ved Armin Hafner og Mona J. Mølnvik, som holdt hvert sitt foredrag om hhv. prosjektet REMA 1000 Kroppanmarka, og karbonfangst og -lagring. I tillegg deltok SINTEF Energi med stand i Glassgården, hvor både EnergiTrainee'er og andre SINTEF-ansatte fra flere avdelinger fikk snakke med interesserte studenter.

Spørsmål som gikk igjen var blant annet "hvordan er det å jobbe som forsker?", og "har SINTEF Energi sommerjobber i år?". De ble også gjort oppmerksomme på muligheten de har til å bli EnergiTrainee når de har fullført mastergraden sin, noe flere av dem virket interesserte i.

EnergiTrainee-ordningen skiller seg fra andre trainee-stillinger ved at EnergiTrainee'ene ikke bare har opphold i én bedrift, men i tre, og på den måten får en mye bredere erfaring i løpet av de to årene de er ansatt. Ordningen er et samarbeid mellom 9 bedrifter/organisasjoner, og har pågått i ti år. Hvert år ansettes 2-3 traineer som får ta del i det glade fellesskap, knytte bekjentskaper på tvers av organisasjoner, og få verdifull innsikt i energibransjen.

Oppussing i lokalene hos NTNU medførte at det var plass til færre bedrifter i år enn vanlig, men det var likevel stort oppmøte.

SINTEF Energis stand under Energidagen

SINTEF Energis stand under Energidagen. Foto: Mette Kjelstad

Publisert mandag 10. november 2014
Seniorforsker
926 24 451

Les mer om:

EnergiTrainee