Til hovedinnhold
Norsk English

Årets bedrift hedret samarbeidspartnere

MARINTEK har gjennomført omfattende testing av robuste merdsystemer for bedriften Aqualine.
Oppdrettsfirmaet Aqualine takket for god drahjelp da det ble tildelt prisen Årets Bedrift 2014 på en næringslivkonferanse i Trondheim i forrige uke.

I en fullsatt sal med Kronprins Haakon Magnus på første benk, og mer enn 700 næringslivsfolk og politikere til stede, takket administrerende direktør Trond Lysklætt for prisen.

Han benyttet anledningen også til å hedre andre som gjør at oppdrettsnæringen blir lagt merke til utenfor bransjen.

Testet merder
I den anledning ble MARINTEK trukket fram - som Aqualines samarbeidspartner innen forskning og utvikling gjennom mange år. Instituttet har blant annet gjennomført omfattende testing av robuste merdsystemer.

–Vi har helt siden starten vært opptatt av pålitelighet og sikkerhet og jobber kontinuerlige med produktutvikling, noe vi mener har vært helt avgjørende for vår suksess. Vårt nye rømningssikre Aqualine Midgard System et utviklingsprosjekt som har gått over flere år hvor vi har hatt tett samarbeid med våre kunder og MARINTEK i Trondheim. Systemet er søkt patentert og solgt til flere store oppdrettere", uttalte Trond Lysklætt i Aqualine.

Sterke økonomiske resultater
Aqualine legger vekt på lokal tilhørighet og kompetanse, og har i dag 47 faste ansatte og rundt 120 medarbeidere i høyaktivitetsperioder.

Prisvinneren som har levert sterke økonomiske resultater over flere år, ble tildelt et kunstverk, en plakett og en sjekk på 50.000 kroner som Aqualine donerer til Barneklinikken, St. Olavs Hospital.

Juryens begrunnelse var:
«Oppdrettsnæringen har vokst til å bli en av de viktigste næringene for Norge, og skaper betydelige arbeidsplasser langs kysten av hele landet. Vinneren av Årets Bedrift 2014 har siden 1980 levert oppdrettsmerder over hele verden, og er i dag verdens største leverandør av plastmerder. Aqualine er en flott lokal aktør innenfor en næring som spås kraftig vekst også de neste tiårene.

Les mer her: http://www.aqualine.no/nyheter-presse/nyheter/aqualine-vinner-av-prisen-aarets-bedrift-2014/

Av Åse Dragland