Til hovedinnhold
Norsk English

Norsk Tredag 2013

I programmet legges det vekt på samarbeid over nordiske landegrenser, og man ser på erfaringer fra relevante europeiske miljøer.
Norsk Tredag 2013 fokuserer i år på høyhus av tre. Konferansen finner sted på Arkitektenes Hus i Oslo 12. juni.

Konferansen avholdes i forlengelsen av frokostmøtet "Brød & Miljø" samme dag. Norsk Tredag vil bli holdt på engelsk, mens Brød & Miljø foregår på norsk.

Utfordringer
Tema for dagen er skjæringspunktene mellom arkitekturpolitiske satsingsområder og miljøytelser, samt økt boligpress og krav til kostoptimalisering av bygg i urbane strøk. I dette skjæringspunktet oppstår flere utfordringer.

Norsk Tredag 2013 ønsker å bidra til en videreutvikling av prosjektering av høyhus i tre ved å sette sammen et program som ser på realiserte forbildeprosjekter med hensyn til konkrete utfordringer og løsninger for norske forhold. 

Samarbeid
I programmet legges det vekt på samarbeid over nordiske landegrenser, og man ser på erfaringer fra relevante europeiske miljøer. 

– Til Norsk Tredag 2013 har vi fått menneskene bak noen av de mest progressive høyhusene av tre i Europa, til  å forelese om sine erfaringer, om prosjektering og realisering av byggene. Vi inviterer det norske og skandinaviske fagmiljøet til å delta for å diskutere problemstillinger og løsninger for et tilsvarende progressivt norsk trebyggeri, sier seniorrådgiver Sveinung Nesheim ved SINTEF Byggforsk.

Vil skape ideer
Målet med konferansen er å skape ideer og være en  drivkraft gjennom å vise eksempler på realiserte prosjekter, samt belyse erfaringer ved prosjektering særlig i forhold til brann og konstruktive detaljer for høyhus og krevende byggverk i tre. Seminaret er en viktig møteplass for å  bygge nettverk, og det legges opp til en utstilling med presentasjonsmateriell i tilknytning til arrangementet hvor man kan treffe kollegaer både under og etter seminaret. 

– Komiteen for Norsk Tredag 2013 er stolt over å ha satt sammen et program som kan danne en mer visjonær og progressiv plattform i arbeidet med å løfte urbant og miljøriktig trebyggeri, sier Nesheim. 

Tid: 12.06.13, 08:00-17:25 (18:00)
Sted: Arkitektenes hus, NAL, Josefines gate 34, Oslo, www.arkitektur.no

Les mer og meld deg på.