Til hovedinnhold
Norsk English

Næringsutvikling i Afrika

Kreative masterstudenter i Ghana lærer prosjektledelse av SINTEFs Jan Alexander Langlo. Kurset inngår i bistandsprosjekt som skal kvalifisere lokale bedrifter for leveranser til landets oljesektor. Foto Svein Tønseth
Norge hjelper Afrikas yngste oljenasjon, Ghana, med velstandsresepten. Kreative masterstudenter i Ghana lærer prosjektledelse av SINTEF. Kurset inngår i bistandsprosjekt som skal kvalifisere lokale bedrifter for leveranser til landets oljesektor.

SINTEFs samfunnsforskere har tidligere drevet med næringsutvikling i Botswana, for Norad-midler. Sammen med lokale forskere utviklet de ei «verktøykasse» for slikt arbeid. Den ble utviklet videre i flere prosjekt i Norge, for deretter å bli tilpasset og benyttet i det vest-afrikanske landet Ghana. Hovedresepten er metodikk som skal øke bedriftenes verdiskaping ved å legge vekt på hvordan økonomi- og produksjonsstyring og organisasjonsutvikling virker sammen. Målet er å styrke landets evne til å få fram leverandørbedrifter som innfrir oljesektorens tøffe kvalitetskrav. Parallelt kurses lokale næringslivsansatte og offentlig ansatte i prosjektledelse på masternivå i Accra, i et samarbeid med NTNU.

Kontakt prosjektleder Ansattinfo mangler