Til hovedinnhold
Norsk English

Forfalsking av rapport anmeldt til politiet

Bilde av dokumenter
SINTEF ser svært alvorlig på at en rapport fra MARINTEK er blitt forfalsket. Saken er anmeldt til politiet som dokumentfalsk.

Dagens Næringsliv og nettavisen NA24 har publisert større artikler om aktiviteten i det danskregistrerte selskapet Johnsen Oil A/S. Artiklene omtaler blant annet det som skal være en forfalsket rapport fra SINTEF-selskapet MARINTEK om verifikasjon av en filter-teknologi. Johnsen Oil opplyser på sin webside og i andre sammenhenger at selskapets teknologi er testet av SINTEF.

Vi ble for kort tid siden gjort oppmerksom på disse forholdene av DNs journalister, og har undersøkt saken nærmere. På grunnlag av undersøkelsene kan vi bekrefte at den angivelige rapporten og følgeskriv fra MARINTEK er forfalsket.

SINTEF har foretatt søk i sine kunde- og publikasjonsbaser. Søkene viser at verken MARINTEK eller andre institutter i SINTEF har utført oppdrag eller tester for Johnsen Oil. Opplysningene på selskapets hjemmeside om teknisk evaluering fra SINTEF er misvisende.

Vi ser svært alvorlig på disse forholdene, som innebærer grovt misbruk av SINTEF og MARINTEKs navn og posisjon.

På vegne av SINTEF og MARINTEK har advokatfirmaet Arntzen de Besche gått til følgende skritt:

  • Det er sendt anmeldelse til Sør-Trøndelag politidistrikt for dokumentfalsk.
  • Det er sendt skriftlig krav om at Johnsen Oil umiddelbart fjerner alle referanser til SINTEF fra sin hjemmeside og annet informasjonsmateriell.

MARINTEK anmeldte også i 2007 en lignende dokumentfalsk knyttet til den samme filter-teknologien. Saken ble henlagt av Sør-Trøndelag politidistrikt i 2008.

Kontaktperson