Til hovedinnhold
Norsk English

Ber EU-kommisjonen revitalisere CO2-håndtering

Et internasjonalt forum, der SINTEF deltar, ber EU-kommisjonen gjenoppta sin satsing på CO2-håndtering, et område der Norge har sterke fagmiljøer. Her SINTEFs storskala laboratorium for CO2-fangst. Foto: SINTEF/Thor Nielsen
Som medlem av forumet CCS Leadership, er SINTEF blant avsenderne av et brev som ber EU-kommisjonens president om å bringe CO2-håndtering tilbake på sporet.

CCS Leadership Coalition er et forum bestående av industri- og forskningsmiljøer samt frivillige organisasjoner (NGO'er).

Medlemmene av CCS Leadership Coalition står sammen bak brevet. Her skriver de blant annet:


"Tiden inne for å handle"


"Mulighetsvinduet er ennå ikke stengt når det gjelder EUs sjanse til å opprettholde sitt globale lederskap innenfor teknologi for CO2-håndtering (CCS). Men tiden er inne for å handle nå."

Brevet er stilet til EU-kommisjonens president Jose Manuel Barroso, visepresident Antonio Tajani samt til kommisjonærene Andor, Geoghegan-Quinn, Hedegaard og Oettinger.


Viser til USA, Canada og Kina


Brevskriverne henviser til erfaringer fra USA og Canada som viser at rask framgang kan oppnås på CCS-feltet. De påpeker også at Kina raskt utvikler CCS-teknologi og at kineserne går for lav-kost prosjekter med høy verdi for å få dampen kjapt opp.

Les hele brevet her

Medlemmer i forumet i tillegg til SINTEF, er Alstom, The Bellona Foundation, The Carbon Capture and Storage Association, Third Generation Environmentalism, The Prince of Wales’s Corporate Leaders Group on Climate Change, Norges forskningsråd og Shell.

Av Svein Tønseth