Til hovedinnhold
Norsk English

PassivhusNorden 2012: Fra lavenergi til plussenergi

PassivhusNorden 2012 er en konferanse du ikke vil gå glipp av.

Trenger du en oppdatering på siste nytt innen passiv- og plusshusutviklingen? 22. og 23. oktober arrangeres konferansen PassivhusNorden 2012 i Trondheim. Konferansen vil samle byggenæringen, forskningsmiljøer og representanter fra det offentlige i alle de nordiske landene for å finne ut hva som er "state of the art" når det gjelder energi- og miljøvennlig bygging. 

Årets konferanse er den femte i rekken, og hovedtema er "Fra lavenergibygg til plussenergibebyggelse". Andre temaer som vil bli tatt opp er blant annet bygningsfysikk, inneklima og -komfort, brukerfokus og planleggingsmetoder, så vel som energiforsyning i passivhus og større utviklingsprosjekter. EU-parlamentariker Fiona Hall vil holde åpningsforedraget om EUs vei mot målet om 20 % energieffektivisering og nær nullenergibygg innen 2020.

Det vil bli gitt presentasjoner av veldokumenterte prosjekter, og ekstra oppmerksomhet vil bli viet ambisiøse renoveringsprosjekter. Passivhuskomponenter tilgjengelig på det nordiske markedet vil bli utstilt, og det er avsatt plass til en større utstilling. Dagen før konferansen, søndag 21. oktober, blir det også anledning til å delta på befaringer av passivhus yrkesbygg og passivhus boliger i Trondheimsområdet.

Program for fire parallelle sesjoner er nå klart, og du kan få høre om blant annet:

 • Nullenergi- og plusshusbygninger
  - Hvordan bygge nullenergi og plusshus. Flere nordiske prosjekter vil bli presentert
 • Varme og ventilasjonssystem i passivhus
  - Her vil både nye løsninger og evaluering av løsninger som har vært prøvd ut bli presentert både for passivhus og nullenergibygg
 • Evaluering av passivhus – komfort og brukerperspektiv
  - Bruker passivhus mer energi enn beregnet? Er brukerne fornøyd med å bo i svært energieffektive bygg?
 • Markedsanalyser – motivasjon og incentiver
  - Hvordan få til markedsgjennombrudd for energieffektive konsepter?

Benytt lenke for påmelding eller gå inn på www.passivhusnorden.no for påmelding og program. Konferansen blir arrangert på det nye Clarion Hotel & Congress i Trondheim.

Årets konferanse er et samarbeid mellom Enova, Husbanken, NTNU, Sintef Byggforsk,
Lavenergiprogrammet og Direktoratet for byggkvalitet.