Til hovedinnhold
Norsk English

Ny administrerende direktør i Molab as

Den nye sjefen ved Molab as har doktorgrad i organisk kjemi. Før Eigil Dåbakk kom til Molab i 2006, var han sjef for prosessutvikling ved GE Healthcare i Uppsala. Foto: Molab as
Eigil Dåbakk (43) blir ny administrerende direktør i Molab as fra 13. juni 2012. 

Dåbakk (bildet) har en doktorgrad i organisk kjemi fra Umeå universitet og lang ledererfaring fra større og mindre selskaper.

Han har de senere årene vært markedssjef på Molab, og selskapet har de senere årene vist en fin utvikling i et krevende marked.

Industriell laboratoriebedrift
Molab er et datterselskap av SINTEF og er en av Norges største industrielle laboratoriebedrifter med 72 ansatte. Selskapet er lokalisert i Mo i Rana, Glomfjord, Oslo og Porsgrunn.

– Jeg er meget tilfreds med at Eigil Dåbakk har takket ja til å bli ny administrerende direktør for Molab as. Det er et solid selskap, med bred kundemasse og et godt utgangspunkt for videre vekst, og jeg mener Dåbakk har den rette bakgrunn, erfaring og innstilling til å drive selskapet videre, sier Torstein Haarberg, styreleder i Molab. 

– Stolt og glad
Eigil Dåbakk er fra Mo i Rana, og har etter ferdig utdannelse arbeidet med analytisk kjemi rettet mot prosess- og legemiddelindustri i flere år.

– Jeg er stolt og glad. Det er med stort engasjement og ydmykhet jeg har takket ja til å bli administrerende direktør i Molab. Det er et spennende selskap med røtter og hoveddelen av virksomheten i Mo i Rana, men med de fleste kundene andre steder. Det er et spennende selskap, og jeg har stor respekt for det resultatet som medarbeiderne har oppnådd de siste årene, sier Dåbakk.

Han har vært ansatt på Molab fra 2006 og har vært markedssjef siden 2008.

Før han kom til Molab, var Dåbakk sjef for prosessutvikling ved GE Healthcare i Uppsala.