Til hovedinnhold
Norsk English

Murdag med variert program

Den gamle kaviarfabrikken i Henningsvær er restaurert og skal brukes som utstillingslokale og atelier. Arkitekt: Element arkitekter as. Foto: Vidar Lysvold
Tirsdag 24. april arrangeres årets viktigste møteplass for alle som er interessert i murverk. 

Med Norsk murdag går byggutengrenser.no, NTNU og SINTEF sammen om å skape en møteplass for murbransjen, forskningsmiljøet, arkitekter, prosjekterende og leverandører. Hensikten med arrangementet er å fremme spennende bruk av murverk, utført med gode tekniske løsninger.

Rikholdig program

Arrangementet blir todelt tematisk sett. Formiddagen vil bli viet tekniske forhold, mens siste del av dagen vil ha et arkitektfaglig fokus og presentasjon av flotte murprosjekter. Nye anvisninger for vindusinnsetting i murvegger og trygge løsninger for murverk opp av bakken er eksempler på foredrag i den tekniske seksjonen. Murdagen vil ha fokus på prosjekter med god kvalitet, og vil forhåpentlig vekke inspirasjon for alle som vurderer nye prosjekter i mur. 

– Vi er spesielt fornøyd med at Torben Hjortsø fra det danske arkitektkontoret PLH arkitekter A/S kommer og presenterer ny teglsteinsarkitektur i København, sier forskningssjef Tore Kvande ved SINTEF Byggforsk.

Murverksprisen deles ut  
Deltakerne får også med seg utdelingen av Murverksprisen 2012, samt en presentasjon av vinnerprosjektet. Prisen deles ut til "bygg i Norge med fremragende arkitektur der murverk også er anvendt på en håndverksmessig og teknisk god måte." Det blir arrangert middag på kvelden for å feire utdelingen av Murverksprisen.

Nytt av året er at du også har mulighet til å delta på "halv dag" som går fra kl 13:00 og utover - til redusert pris.

Norsk murdag arrangeres av SINTEF Byggforsk i samarbeid med byggutengrenser.no og NTNU. Arrangementet er et ledd i videreføringen av Mur-Senterets aktiviteter.

Tid og sted
Tid: 24.04.2012 kl. 08:30-17:30
Sted: Hamsunsalen, Gyldendalhuset, Sehesteds pl. 4, Oslo

Påmeldingsfrist er 17. april. Les mer og meld deg på her.