Til hovedinnhold
Norsk English

Kjetil Solbrække ny adm. direktør i SINTEF Brasil

Solbrække er ansatt som ny administrerende direktør i forskningsstiftelsen Instituto SINTEF do Brasil (SINTEF Brasil).

“Vi er glade for å annonsere at Kjetil Solbrække har akseptert stilingen som leder for SINTEF Brasil. Han tiltrer stillingen 1.november”, sier Jack Ødegård, styreleder i SINTEF Brasil.

Kjetil Solbrække kommer fra stillingen som adm.direktør i Panoro Energy (tidligere Norse Energy). Før dette har han jobbet i Norsk Hydro/Statoil Hydro og har spilt en sentral rolle i selskapets forretningsutvikling i Brasil. Solbrække har arbeidet i Brasil siden 2006 og har utviklet et utstrakt nettverk innenfor petroleumssektoren. Blant andre roller og verv er han styremedlem i det Norsk Brasilianske Handelskammer (Norwegian Brazilian Chambers of Commerce).

Kjetil Solbrække ble utdannet Cand Oecon fra Universitetet i Oslo i 1989. Senere arbeidet ham i Olje- og energidepartementet i seks år, før han flyttet over til Norsk Hydro. 

I Norsk Hydro jobbet han i stillingene som CFO i olje og energi-divisjonen, Senior Vice President for internasjonal forretningsutvikling, administrerende direktør i Brasil for Norsk Hydro og Senior Vice President for 'South Atlantic region' i det fusjonerte selskapet StatoilHydro. Hans karriere har vært tydelig orientert mot internasjonal forretningsutvikling.

SINTEF Brasil ble etablert i januar 2011. I april 2012 mottok instituttet akkreditering fra det Brasilianske oljedirektoratet ANP for å utføre forskning og utviklingsoppdrag med finansiering fra  fondet for forskning og teknologiutvikling, Special Participation Fund. I Brasil skal en prosent av brutto produksjonsinntektene fra olje- og gassproduksjon investeres i forskning og teknologiutvikling. SINTEF Brasil er det første utenlandske instituttet som er akkreditert av ANP.

SINTEF Brasil er foreløpig i en etableringsfase, før øyeblikket med 15 ansatte, og arbeider nå med å kvalifisere flere forskningsprosjekter for oppstart i nær fremtid.

“Vi forventer en betydelig vekst i de nærmeste årene, hovedsakelig med rekruttering lokalt. Vår ambisjon på sikt er å bli anerkjent som den ledende uavhengige forskningsorganisasjonen i Sør-Amerika, med etableringer flere steder i Brasil og tett samarbeid med de beste universitetene”, sier Jack Ødegård.

Kjetil Solbrække ser frem til å starte i sin nye, utfordrende jobb – å bygge og utvikle en internasjonal uavhengig oppdragsforskningsorganisasjon i Brasil.

“Jeg ble tiltrukket av SINTEFs visjon, teknologi for et bedre samfunn, og følte umiddelbart at denne visjonen passet godt inn i den utviklingen vi nå ser i det brasilianske samfunnet. Suksessmodellen og erfaringene fra Norge er overførbare til situasjonen i Brasil, hvor verdier for både industri og samfunn skapes”, sier Solbrække.

Kjetil Solbrække overtar etter Øyvind Hellan som har vært leder for SINTEF Brasil siden oppstarten. Øyvind går nå tilbake til stilling som forskningssjef ved SINTEF-instituttet MARINTEK i Trondheim.