Til hovedinnhold
Norsk English

Europas "Grand Prix-sjef" til prosjektkonferanse

Melodi Grand Prix, Oslo universitetssykehus og monstermaster i Hardanger har noe til felles. De representerer utfordringer innen prosjektledelsesfaget– og dette belyses under konferansen Prosjekt 2012 i Oslo i oktober.

Konferansen Prosjekt 2012  er Norges største innenfor prosjektfaget.

Det ene av to plenumsforedrag holdes av den mangeårige NRK-medarbeideren Jon Ola Sand.

Utdannet som billedprodusent, har han vært produsent for alt fra Fredspris-konsertene til Norges Grand Prix-finaler. Han hadde ansvaret for hele arrangementet da Oslo var vertskap for Eurovision-finalen i 2010.

Den oppgaven løste han så bra, at den europeiske kringkastingsunionen EBU headhuntet Sand som Executive Supervisor, det vil si øverste sjef for hele sangkonkurransen.

Nordmannen har siden hatt ansvaret for avviklingen av finalene både i Düsseldorf i Tyskland og Baku i Aserbajdsjan.

Under Prosjekt 2012 vil Sand snakke nettopp om prosjektgjennomføring i ulike kulturer.


Standardisering vs. kreativitet


Tema for årets konferanse er "Standardisering versus kreativitet".

– Gode prosjekter trenger begge deler, sier Siri Bøe Halvorsen, sivilingeniør i SINTEF og nettverksmedarbeider i Norsk senter for prosjektledelse. Senteret arrangerer den årlige prosjektkonferansen sammen med Dataforeningen.

Omstilling gjennom prosjekter

Halvorsen tipper at del-sesjonen "Omstilling gjennom prosjekter" vil trekke mange tilhørere. Blant foredragsholderne her er representanter fra Helse Sør-Øst, Oslo universitetssykehus, NAV og Jernbaneverket – virksomheter som ifølge Halvorsen hver på sitt vis står foran store utfordringer knyttet nettopp til omstilling gjennom prosjekter.

Hun tror også mange vil høre Statkraft-foredraget "Fra monster til master".

– Mottoet til konferansen er at vi tar pulsen på prosjektfaget, og det lever den opp til. Her presenteres siste nytt innenfor hverdagen til prosjektledere, og hit kommer de for å lære av hverandre, sier Siri Bøe Halvorsen. 

Konferansen avholdes onsdag 10. oktober.Av Svein Tønseth