Til hovedinnhold
Norsk English

Ny forskningssjef ved SINTEF Byggforsk

Illustrasjonsfoto: SINTEF Byggforsk
Dr. ing. Trine Dyrstad Pettersen (45) er fra 1. desember ansatt som forskningssjef for avdeling Energi og arkitektur ved SINTEF Byggforsk.

Dyrstad Pettersens spesialfelt er energibruk i bygninger. Hun har også tidligere vært ansatt ved SINTEF Byggforsk, som forsker fra 1997-2008. I perioden 2008-2011 var hun teknisk sjef i Mesterhus Norge, og kommer til SINTEF fra en stilling som seniorrådgiver/forretningsutvikler i OBOS.

Dyrstad Pettersen har inngående kjennskap til næringens behov for forskning og utvikling innenfor avdeling Energi og Arkitekturs fagområder, samtidig som hun i løpet av de siste årene har fått god innsikt i de utfordringene byggenæringen opplever i forhold til nåværende og fremtidige energi-, miljø- og klimautfordringer.

Den nye forskningssjefen er kjent for sitt brennende engasjement, og er svært motivert for å  bidra til at SINTEF Byggforsk lykkes også i fremtiden.  

– Jeg gleder meg stort til å igjen bidra innen forskning og utvikling, og skal gjøre mitt for at SINTEF Byggforsk også fremover leverer kunnskap og produkter til nytte for byggenæringen. Det er en stor avdeling på nærmere 60 svært kompetente medarbeidere jeg nå skal lede, og er svært ydmyk overfor oppgaven, sier Dyrstad Pettersen.

Konserndirektør Hanne Rønneberg er svært fornøyd med å ha Dyrstad Pettersen på plass.

– Med Trine som en del av instituttledelsen vil vår rolle som internasjonalt ledende forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg og infrastruktur være ytterligere styrket, sier Rønneberg.

Trine Dyrstad Pettersen