Til hovedinnhold
Norsk English

Internasjonal pris til VVS-forskere

NTNU-professorene Vojislav Novakovic og Sten Olaf Hanssen og pensjonert SINTEF-forsker Håkon Skistad er tildelt hver sine hederspriser av REHVA, Føderasjonen av europeiske VVS-tekniske foreninger.
 
Glade prisvinnere, fra venstre: Håkon Skistad, Sten Olaf Hanssen og Vojislav Novakovic. Foto: Gry Karin Stimo / SINTEF
De tre får prisene for framragende vitenskaplige prestasjoner knyttet til effektiv energibruk og klimatisering av bygninger.

Novakovic  har viet sitt liv som forsker til effektiv energibruk i bygninger og regulering av klimatiseringssystemer.

Ved tildelingen viser juryen også til hans iherdige internasjonale innsats både i forskningsprosjekter og på organisasjonssida innenfor fagfeltet.

Hanssen  har spesialisert seg på forskning knyttet til inneklima og helse. Ikke minst har han satt fokus på den lønnsomhet og produktivitet som kan oppnås gjennom forbedringer av inneklima og fysisk arbeidsmiljø.

Juryen viser også til at han har frontet faget internasjonalt på konferanser og gjennom ”Academy of Indoor Air Sciences”. I tillegg ble hans lange innsats på utdanningssida ved NTNU vektlagt.

Skistad fikk prisen både for sitt arbeid i teknisk komité i REHVA, for sitt arbeid med en håndbokserie i ulike ventilasjonsteknikker og for sine vitenskapelige bidrag til industriventilasjon.

Prisene ble utdelt under den vitenskapelige konferansen Roomvent 2011, som ble avholdt i Trondheim nylig i regi av NTNU, SINTEF Energi og Norsk VVS Energi og Miljøteknisk Forening.

Av Svein Tønseth