Til hovedinnhold
Norsk English

Arkitektur og fremtidens bygg

Nullenergibygget Marché International Support Office i Kemptthal, Sveits, er designet med fokus på energieffektivitet, bærekraft og økologisk balanse. Arkitekt: Beat Kämpfen. Foto: SINTEF Byggforsk
Nullutslippsbygg og arkitektur for fremtidens bygg er tema for et seminar under Arkitekturfestivalen i Oslo 27. september.

Hovedfokus for arrangementet er energieffektive løsninger og utfordringer for arkitekturen. Det er Enova og ZEB (The Research Centre on Zero Emission Buildings) som står bak seminaret, og arrangørene ønsker å vende blikket fremover for å få et glimt av hvordan fremtidens bygg vil bli.

Flere dagsaktuelle tema står på dagsorden; blant annet er det duket for selvrefleksjon rundt byggebransjen. En del av seminaret vies menneskets forhold til arkitekturen og hvordan dette kommer til å endre seg i fremtiden. Utfordringer og muligheter som følge av at bygg nærmer seg nullenergi og nullutslipp blir også undersøkt i løpet av seminaret. Solenergi i arkitekturen som sentralt tema for nullenergibygg vies også oppmerksomhet.

Seminaret avrundes med lansering av en arkitekturkonkurranse, hvor oppgaven består i å rehabilitere en boligblokk fra 50-tallet til ZEB-nivå.

Tid: Tirsdag 27.09.2011, kl 8:30-16:00
Sted: Vulkan, Oslo

Meld deg på her

Les mer om arrangementet