Til hovedinnhold
Norsk English

Verdens ledende kirurger inntar byen

Forskere ved SINTEF, NTNU og St Olavs Hospital har klart å lokke nesten 300 av verdens mest anerkjente kirurger, ingeniører og forskere innen medisinsk teknologi til Trondheim 2-4. september. Trekkplasteret er medisinsk-teknologiske nyvinninger i eliteklassen.

De teknologiske godbitene står nemlig i kø:

Deltakerne vil blant annet få demonstrert en robotpille, som ved hjelp av kamera kan avsløre kreft i tarmen og utføre små inngrep.
I tillegg blir det en rekke interessante foredrag, blant annet om medisinsk hjelp i krigssoner (Gaza) med Erik Fosse, og under store naturkatastrofer(Haiti) med Brynjulf Ystgaard.

VScan ultralydscanner
Ultralydscanneren VScan ble kåret til en av verdens 50 mest betydningsfulle oppfinnelser i 2009 av magasinet Time.
Det vil også bli live video-overføring av ny og banebrytende hjertekirurgi, en innføring i nanomedisinens muligheter, samt det nyeste innen kikkhullskirurgi og medisinsk bildediagnostikk med ultralyd og MR. Det siste er et fagområde hvor forskningsmiljøet i Trondheim er verdensledende på grunn av det tette samarbeidet mellom teknologer og klinikere.

 

En omvisning på framtidas operasjonsstue ved St. Olavs Hospital/NTNU står også på programmet.

Konferansen International Conference of the Society for Medical Innovation and Technology arrangeres for 22. gang, og åpningen skjer i nye Øya Helsehus i Trondheim.