Til hovedinnhold
Norsk English

Petrobras og SINTEF inngår forskningsavtale

SINTEF og det brasilianske energiselskapet Petrobras har inngått en rammeavtale om forskning og utvikling.

Konsernsjef Unni Steinsmo i SINTEF. og adm. dir. Carlos Tadeau i CENPES, underskriver.

Avtalen ble signert i dag, 26. august, under Innovasjon Norges Norway Brazil Day på ONS i Stavanger, og underskrevet av Carlos Tadeu, administrerende direktør for CENPES, Petrobras’ senter for forskning og utvikling, og konsernsjef Unni Steinsmo i SINTEF.

Brasil representerer en av de hurtigst voksende petroleumsregionene i verden. Det er spesifikke utfordringer knyttet til  dypt vann, et område hvor SINTEF har ledende internasjonal kompetanse.

SINTEF er Skandinavias største, uavhengige forskningsselskap; og Petrobras er et av verdens største energiselskaper.

SINTEF og datterselskapet MARINTEK har utført oppdragsforskning for Petrobras i mer enn 20 år, og har hatt kontor i Rio de Janeiro siden 2007 (Marintek do Brasil Ltda).

Senere i år blir representasjonen i Brasil utvidet, gjennom opprettelsen av forskningsstiftelsen Instituto SINTEF do Brazil. Dette vil styrke tilstedeværelsen i regionen, og er et klart signal om at SINTEF ønsker å utvikle seg videre i en av verdens raskest voksende økonomier.

Rammeavtalen formaliserer grunnlaget for et økende samarbeid innen spesifikke forskningsområder, i hovedsak knyttet til petroleumsteknologi, ocean engineering, miljøteknologi og materialteknologi.

Som en oppfølging av avtalesigneringen blir det gjennomført en rekke arbeidsmøter for prosjektutvikling, som skal knytte forskningsmiljøer i SINTEF og Petrobras tettere sammen.

 

Kontakt:
Forskningsdirektør Jack Ødegård, tlf.:93 05 94 61, e-post: