Til hovedinnhold
Norsk English

Berit Laanke ny forskningssjef i SINTEF Byggforsk

Berit Laanke har tiltrådt stillingen som forskningssjef ved avdeling Byggematerialer og konstruksjoner i SINTEF Byggforsk.

Berit Laanke (41) har lang erfaring fra byggenæringen, de siste tre årene som prosjektleder i Skanska Norge Region Midt-Norge. Her har hun opparbeidet seg linjelederkompetanse med verdifull erfaring fra både prosjektstyring og personalledelse. Laanke erstatter Einar Aassved Hansen, som har blitt kommunaldirektør for byutvikling i Trondheim kommune.

– Jeg er svært glad for å få Berit med på laget, og både jeg og resten av ledergruppen ønsker henne hjertelig velkommen, sier konserndirektør Hanne Rønneberg i SINTEF Byggforsk.

Lang erfaring
I forkant av prosjektlederoppgaven i Skanska, har Laanke primært jobbet med betong- og tilslagsteknologi gjennom stillingen som teknologisjef i Unicon, og som teknolog ved både

Unicon og Franzefoss Bruk. Hun har også sittet i styret i Norsk Betongforening og i Norsk Fabrikkbetongforening. I 2006/07 var hun med på å starte opp Kunnskapsringen, et mentorprogram for kvinner i byggenæringen i regi av Byggekostnadsprogrammet.


– Jeg kjenner deler av miljøet i SINTEF Byggforsk godt etter studietiden ved NTNU og senere som mangeårig bruker av SINTEFs tjenester, og som samarbeidspartner i FoU-prosjekter. Jeg ser fram til å bli bedre kjent med de øvrige faggruppene, bidra til å utvikle team og sette klare ambisjoner for arbeidet, sier Berit Laanke.

Laanke er utdannet sivilingeniør fra NTH 1993, utdannet ved Fakultet for bygningsingeniørfag - Institutt for konstruksjonsteknikk. Bosted er Trondheim, der hun bor med mann og tre barn.