Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF-initiativ brakte avansert slankeoperasjon til St. Olavs Hospital

Seksjon for klinisk forskning ved det tidligere SINTEF Helse har mye av æren for at en ny og lovende slankeoperasjon – vist på NRK TV nylig – prøves ut ved St.Olavs Hospital i Trondheim.
– Nettverket vi har fått gjennom oppdragene våre, kan åpne døra til et av verdens ledende med-tek-miljøer for norske gründere og forskere, spår seksjonssjef Else Thurmann-Nielsen (bildet).

Administrerer klinisk utprøving

I SINTEFs regi har Thurmann-Nielsen lenge ledet en virksomhet som består i å initiere og administrere klinisk utprøving av medikamenter og medisinsk-teknisk utstyr ved St. Olavs Hospital og sykehusene i Nord-Trøndelag.

Den nye teknologien for slankeoperasjoner som nå testes i Trondheim, og som ble vist i NRK Puls mandag 12. januar, er utviklet i med-tek-miljøet i Minnesota.  Denne delstaten utgjør ett av de tre ledende sentrene for medisinsk teknologi i USA.

– Oppdraget knyttet til slankeoperasjonene bekrefter at vår seksjon er blitt en av Minnesota-miljøets foretrukne partnere for klinisk testing av medisinsk teknologi, sier Else Thurmann-Nielsen.

Nyttig nettverk i prestisjemiljø

– Minnesota-miljøet er utadrettet og ikke minst opptatt av å samarbeide med Norge. Jeg bodde og jobbet der borte tre måneder i fjor og har flere nyttige kontakter for norske gründere og forskere som ønsker å samarbeide med det amerikanske med-tek-miljøet om forskning og utvikling, sier Thurmann-Nielsen.

Et pre å ha to hatter

– Hva er konkurransefortrinnet som gjør at både farmasøytisk industri og nå også med-tek-industrien kommer til dere med sine utprøvingsoppdrag?

– Gjennom det nye selskapet Unimed Innovation, som vi bemanner, har vi nært inngrep med sykehusmiljøene. Dette gjør oss i stand til å finne den medisinske ekspertisen som egner seg best til å gjennomføre utprøvingen.

– I tillegg har vi som SINTEFere tilleggskompetanse som blant annet trengs for å kvalitetssikre studien. Kundene vet kort og godt at vi er i stand til å gjennomføre oppdragene tilfredsstillende, og at vi kan hjelpe dem gjennom Unimed Innovation og SINTEF samtidig, sier Else Thurmann-Nielsen.

Begynte med  snorking - les mer  

Av Svein Tønseth