Til hovedinnhold
Norsk English

Rasmus Sunde ny styreleder i SINTEF

Rasmus Sunde (48) er valgt til ny styreleder i SINTEF. Han etterfølger Jan Erik Korssjøen, som forlater styret etter seks år som leder.

Sunde rykker opp til styreleder etter valg i SINTEFs råd i dag. Han har vært styremedlem i SINTEF siden 2008.

Rasmus Sunde er direktør i FMC Technologies, med globalt ansvar for forretningsområdet Increased Oil Recovery (IOR). Han har omfattende erfaring fra norsk og internasjonal industri, med en rekke sentrale lederstillinger i ABB, Vetco og Aibel.

Sunde har hatt mange styreverv i industri og organisasjonsliv, blant annet som styreleder i Intsok, i NHO-foreningen Norsk Industri og i selskaper innenfor konsernene ABB, Vecto, Aibel og FMC. Rasmus Sunde har utdanning innen økonomi og ledelse, med eksamener fra University of Mannheim, BI, University of Wisconsin og London Business School.

- Jeg ser frem til å overta som styreleder og arbeide med å styrke SINTEF ytterligere som internasjonalt ledende forskningskonsern i en tid hvor forskningsbasert kunnskap og ny teknologi er en viktig del av løsningen på mange av de utfordringene verden står overfor, sier Sunde.

Sunde etterfølger Jan Erik Korssjøen, som trer ut av SINTEFs styre etter åtte år. Korssjøen har vært styreleder siden desember 2002, i en periode hvor SINTEF er blitt styrket som internasjonalt ledende forskningskonsern.

 
Andre nye styremedlemmer er Hanne Rønneberg, direktør i Skanska AB og Stig Slørdahl, professor ved det medisinske fakultet, NTNU. Mona Askmann, direktør EBL Kompetanse, er valgt til nytt varamedlem.
Etter valget består SINTEFs styre av følgende faste medlemmer:
Rasmus Sunde (leder), Kathrine Skretting (nestleder), Stig Slørdahl, Terje K. Andersen, Ellen Cathrine Rasmussen, Hanne Rønneberg, Elin Grimstad (ansattvalgt), Gorm Johansen (ansattvalgt), Ingunn Geving (ansattvalgt).