Til hovedinnhold
Norsk English

Anjie fik jobb

Et innføringshete som er gitt ut av "Verdalsprosjektet - krafttak for inkludering", forteller historien om hvordan Anjie Villarubia Lian fikk jobb. Hun er en av de 42 deltakerne i det treårige prosjektet.

Anjie Villarubia Lian, ansatt i  Verdal kommune

Anjie (bildet) finner vi travelt opptatt med faktureringer, avstmninger og bokføringer.

I sterk konkurranse med flere søkere fikk hun i februar 2009 fast stilling som sekretær ved økonomiavdelingen i Verdal kommune. Jobben søkte hun etter sterk oppfordring fra kolleger i kommunen og fra Verdalsprosjektet.
 
Anjie er fra Filippinene og kom til Norge i 2001 og er gift i Verdal. I dag har hun og mannen to barn på 4 og 6 år.
 
I hjemlandet studerte hun sykepleie en kort tid før hun gikk over til utdanning i programmering/IT. Etter det jobbet hun åtte år som sekretær og litt i butikk.
 
I Norge tok hun norskopplæring og jobbet med renhold og litt i butikk på tilkalling. Pga ryggsmerter skjønte hun at rengjøring ikke var tingen.
 
Hos NAV ble hun meldt på jobbsøkerkurs, dvs å lære skrive søknader og CV.

"Det ble ingen jobb ut av dette, kun utfylling av meldekort til NAV", forteller Anjie.

"Jeg fikk jo ingen jobb på tross av at jeg søkte mange ledige jobber", sier hun og legger til: "Tenk deg, det var først da jeg kom med i Verdalsprosjektet at noen spurte hva jeg er interessert i, og som som virkelig kikket på papirene miine."
 
Gjennom Verdalsprosjektet fikk Anjie prøve seg som kontorassistent på rådmannskontoret.

Perioden ble forlenget og etter en stund kom det forespørsel om hun kunne ta et vikariat ved økonomiavdelingen. Ved rådmannskontoret og økonomiavdelingen har Anjie fått god opplæring av engasjerte kolleger. Nå har Anjie fått en jobb hun har ønsket seg, og som hun trives i".

Artikkel sakset fra heftet
"Verktøybok for ideutvikling"
Utgitt av "Verdalsprosjektet - krafttak for inkludering"
Redaktører Hanne O. Finnestrand og Tove Håpnes, SINTEF Teknologi og samfunn