Til hovedinnhold
Norsk English

Oljevernlaboratorium åpnet i Murmansk

Basert på et initiativ fra SINTEF Marin Miljøteknologi og Kystverket, har StatoilHydro gått inn og finansiert oppbyggingen av et oljevernslaboratorium i Murmansk.

10 juni skjedde den offisielle åpningen av laboratoriet - representert med både norske og russiske myndigheter. Laboratoriet er etablert ved the Federal State Enterprise Murmansk Centre for Standardization, Metrology and Certification (MCSM).
 
Tiltaket med å opprette et laboratorium i Murmansk for å studere egenskaper av oljer på sjø bidrar til at norske myndigheter blir i bedre stand til å håndtere et oljeutslipp fra et eventuelt havari av en russisk oljetanker et sted langs norskekysten. Samtidig er vi med på å øke oljevernsberedskap utenfor Nordvest -Russland.
 
Russisk laboratoriepersonell fra MCSM har fått opplæring ved SINTEF Marin Miljøteknologi, og SINTEF har også utført tilsvarende kompetanseoverføring ved laboratoriet i Murmansk.
 
Prosjektet inkluderer også at noen av SINTEFs modellverktøy blir tatt i bruk ved Hydromet i Murmansk. Modellene beregner oljens skjebne på sjøen ved et eventuelt utslipp.

Kristin Rist Sørheim er prosjektleder ved SINTEF Marin Miljøteknologi.

Se video (NB! nederst på siden du kommer til):
http://www.statoilhydro.com/en/NewsAndMedia/News/2008/Pages/Murmansk10June.aspx